"Не було часу зреагувати на їх знищення": у ЗСУ розкрили тактику росіян під час атаки

2 січня 2024, 15:46
1719
29 грудня, південь зачепило досить потужно, то 2 січня тут ракети фактично не фігурували.
'Не було часу зреагувати на їх знищення': у ЗСУ розкрили тактику росіян під час атаки
Тактика росіян під час атаки / колаж: Главред, скріншот: відео ДСНС

Керівниця об'єднаного пресцентру Сил оборони Півдня України Наталя Гуменюк пояснила, яку тактику російські окупанти застосували під час масованого ракетного удару по Україні 2 січня.

"Ця атака була спрямована дещо на інші регіони України. Якщо минулого разу, 29 грудня, південь зачепило досить потужно, то цього разу тут ракети фактично не фігурували. Дуже мала кількість ракет дуже швидко проходила нашу зону відповідальності і фактично не було навіть часу зреагувати на їх знищення", - пояснила Гуменюк в ефірі телеканалу "Київ24".

Проте вона зазначила, що система протиповітряної оборони працювала в насиченому і інтенсивному режимі, оскільки дійсно розуміли, що маршрути прямування ракет можуть бути дуже складними.

відео дня

Атака РФ по Україні 2 січня: що відомо

Нагадаємо, що Росія рекордно б'є по Києву "Кинджалами". Через ракетну атаку в деяких частинах міста пропало світло і вода. У Повітряних силах ЗСУ повідомили, що в напрямку Києва були запущені ракети типу "Кинджал".

У Києві горить багатоповерхівка, десятки постраждалих, є жертва. Голова Київської міської військової адміністрації Сергій Попко повідомив про роботу сил ППО та падіння уламків у різних районах Києва.

У ЗСУ розкрили, чим і як РФ вдарила по Україні. Юрій Ігнат розповів, що ворог витрачає ракети, в тому числі "Кинджали", які раніше накопичував для ударів по Україні.

Більше військових новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти