Покарання за незаконне виселення з житла: основні положення закону

4 лютого 2021, 08:22
Поки документ, помітно посилює покарання за незаконне виселення з житла, прийнятий в першому читанні.
Виселення
Виселення / УНІАН

У середу, 3 лютого 2021 року, депутати Ради IX скликання прийняли в першому читанні законопроєкт № 4333 - "Про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо посилення відповідальності за незаконне виселення з житла". Документ прокоментували юристи для порталу Юрліга.

Автори проєкту передбачили внесення змін до статті 162" порушення недоторканності житла "Кримінального кодексу України, які передбачають посилення кримінальної відповідальності за незаконне виселення з житла та вчинення таких дій за кваліфікаційними ознаками.

Зокрема:

  • за незаконне виселення з житла запропоновано карати штрафом від десяти тисяч до п'ятнадцяти тисяч неоподатковуваного доходу громадян (НДМГ ‒ від 170 тисяч до 255 тисяч гривень) або позбавленням волі на строк від трьох до шести років.
  • за такі ж дії, які вчинені за попередньою змовою групою осіб, або службовою особою, або із застосуванням насильства, або із загрозою його застосування запропоновано карати штрафом від п'ятнадцяти тисяч до двадцяти п'яти тисяч НМДГ (від 255 тисяч гривень до 425 тисяч гривці) або позбавленням волі строком від п'яти до восьми років.

читайте такожУ Раді розповіли, яким українцям "світить" підвищення пенсій до 30 тисяч

Нагадаємо, раніше повідомлялося:

  • Нардепи Ради на пленарному засіданні в першому читанні підтримали законопроєкт авторства представниці фракції Слуга народу Ольги Смаглюк-Василевської ‒ "Про захист боржників при врегулюванні простроченої заборгованості" (№4241).
  • Як повідомляється на сайті парламенту, "за" проголосували 355 нардепів.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти