Україні загрожує "чорний сценарій" зростання числа смертей від COVID-19 - дослідження

25 червня 2020, 21:16
В Україні динаміка поширення захворюваності COVID-19 демонструє помірну сезонність.
коронавірус
В Україні може підскочити кількість смертей від COVID-19 / Reuters

В Україні реальна кількість випадків захворювання коронавірусом досягає 150 тисяч, йдеться в даних епідеміологічної моделі поширення COVID-19 Київської школи економіки.

У повідомленні прес-служби КШЕ говориться, що в Україні динаміка поширення захворюваності COVID-19 демонструє помірну сезонність.

Підкреслюється, що динаміка відповідає жовтому сценарію, за яким можна прогнозувати близько 4 тисяч померлих до кінця 2020 року. При такому сценарії, адаптивний карантин триватиме весь рік.

У той же час дослідники відзначили, що чорний сценарій, який відповідає 7 тисячам померлих станом на кінець 2020, залишається ймовірним.

Україні загрожує 'чорний сценарій' зростання числа смертей від COVID-19 - дослідження
/ kse.ua

Крім того, залишається ймовірність жовто-зеленого сценарію з 2,5 тисячами смертей на кінець року. При такому сценарії, можливо повне зняття карантину з 1 серпня. Жовто-зелений сценарій можливий в умовах посиленого додержання вимог індивідуального захисту - масковий режим, мийка і дезінфекція рук, соціальне дистанціювання.

Україні загрожує 'чорний сценарій' зростання числа смертей від COVID-19 - дослідження
/ kse.ua

Нагадаємо, в Україні на ранок 25 червня зареєстровано понад 40 тис. лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них більше 1 тис. летальних, 17 758 тис. пацієнтів одужали. За добу зафіксовано 994 нових випадки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти