"Концентрація залишається високою": Зеленський висловився з приводу відведення російських військ

12 липня 2021, 22:29оновлено 12 липня 2021, 23:06
Президент України розповів, що відведення військ Росії було умовним і "фактично таким, що не відбулося взагалі".
Зеленський
Відведення військ було умовним / УНІАН

Президент України Володимир Зеленський заявив, що Росія не відвела своєї військ від українського кордону, як обіцяла це зробити раніше.

Про це він сказав у понеділок, 12 липня, під час брифінгу в Берліні з канцлером ФРН Ангелою Меркель.

Зеленський зазначив, що учасники "нормандського формату" повинні тиснути на Росію. Тільки таким чином віг бачить можливість для повернення незаконно анексованих українських територій.

"Сьогодні ви знаєте прекрасно є концентрація російських військ на нашому державному кордоні. Ця концентрація залишається високою, тому що відведення військ Росією було досить умовним і фактично таким, що не відбулося взагалі. Тому я вважаю, що" Північний потік-2", і я це пані Меркель сказав відверто, ми повинні все розглядати з Німеччиною, Францією та іншими учасниками "нормандського формату", оскільки - це невід'ємне питання безпеки в Україні", - заявив глава української держави.

Нагадаємо, в рамках сьогоднішнього брифінгу, Меркель заявила, що транзит газу, навіть у разі введення Північного потоку-2, повинен проходити через Україну.

У свою чергу, Зеленський звернувся з проханням обговорювати питання енергетичної безпеки в рамках "нормандських" переговорів.

Крім цього, вона сказала, що влада Німеччини передасть Україні півтора мільйона доз вакцин від коронавірусу.

Меркель згадала і про Мінські угоди. Вона заявила, що " нам не вистачає прогресу в Мінських угодах. Україна на лінії розмежування відкрила багато КПВВ. На жаль, так не вчинили сепаратисти в Луганській і Донецькій областях. З іншого боку, нам потрібна імплементація так званої формули Штайнмаєра".

Також додамо, що сьогодні Володимир Путін у своїй статті звинуватив Україну в небажанні повернення окупованих територій.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти