"Фатальні наслідки": лікар назвав нестикування у справі про раптову смерть нардепа Полякова

10 жовтня 2021, 01:38
Навколо смерті Антона Полякова залишається багато неясного, каже Костянтин Руденко.
Антон Поляков
Антон Поляков / УНІАН

Серцева недостатність, яку назвали ймовірною причиною раптової смерті народного депутата Антона Полякова "не характерна", враховуючи його молодий вік, заявив головний кардіохірург МОЗ України Костянтин Руденко.

Як підкреслив він в ефірі каналу Україна 24, подібний діагноз для 33-річної людини є нетиповим.

Медик вважає, що навколо смерті Полякова залишається багато неясного, тому слід дочекатися даних паталогоанатомічного дослідження.

Він каже, що алкоголь і будь-які сильнодіючі речовини можуть спровокувати гострий інфаркт міокарда навіть у фактично здорової людини і порадив вивчити історію хвороби нардепа на предмет наявності проблем із серцевим м'язом і серцевими судинами.

"Якщо вони були, то будь-який провокуючий фактор міг призвести до фатальних наслідків... Це може бути, на моє переконання, як гостра коронарна хвороба, тобто проблема з коронарними судинами, або це тромбоз, або спазм коронарних судин, або атеросклеротична бляшка, яка руйнувалася. Або це все ж загрозливе життю порушення ритму серця, тобто аритмія, яка призвела до смертельного результату", - додав Руденко.

читайте такожСмертельний "коктейль" у крові Полякова: у поліції оцінили дані про результати експертизи

Смерть нардепа Антона Полякова:

8 жовтня в поліцію Києва надійшла інформація про те, що в Дніпровському районі столиці виявили мертвим Антона Полякова - народного депутата України.

Попередньо правоохоронці встановили, що чоловікові стало погано по дорозі в таксі, його намагалися реанімувати лікарі швидкої, але констатували смерть.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст. 115 (умисне вбивство) КК України з позначкою "природна смерть".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти