Експерт пояснив, як Путін тиснутиме на Зеленського через Меркель

18 серпня 2021, 01:35
Києву потрібно буде розуміти, що Ангела Меркель виконує волю росіян. Відповідно, вона приїде з пропозиціями, які будуть схожі на ультиматуми.
Меркель
Ангела Меркель 22 серпня приїде в Україну / УНІАН

Канцлер Німеччини Ангела Меркель перед візитом до Києва проведе зустріч з господарем Кремля Володимиром Путіним. Політичний та економічний експерт Тарас Загородній вважає, що її пропозиції президенту Володимиру Зеленському будуть схожі на ультиматуми.

"Візит Ангели Меркель в Україну - це, по суті, узгодження позицій в інтересах Росії та Німеччини. Після абсолютно нахабного візиту в Росію перед візитом в Україну, владі потрібно буде розуміти, що вона виконує волю росіян.

Відповідно, Меркель приїде з пропозиціями, які будуть схожі на ультиматуми", - сказав Загородній Главреду.

відео дня

Експерт припустив, що Україні пообіцяють "якийсь теоретичний мінімальний транзит газу через Україну, але без якихось гарантій та в обмін на формулу Штайнмаєра в російській інтерпретації".

"Не виключено, що також буде порушуватися питання води в Крим та інші речі, які передусім цікавлять Російську Федерацію", - додав Загородній.

Експерт вважає, що до майбутнього візиту канцлера Німеччини потрібно поставитися спокійно.

"Нагодувати смачним обідом або вечерею, випити чаю і помахати ручкою. Адже росіяни дуже поспішають, поки Меркель при владі. Конфігурація влади в Німеччині напевно зміниться вже у вересні й, відповідно, через Меркель вони тиснуть на Україну", - резюмував Загородній.

Візит Ангели Меркель в Україну

  • Президент України Володимир Зеленський 22 серпня очікує на візит канцлера ФРН Ангели Меркель до Києва. В ході переговорів лідери двох держав повинні обговорити важливі питання україно-німецького співробітництва.
  • На Банковій пізніше уточнили, що Зеленський і Меркель, в першу чергу, обговорять питання запуску газопроводу Північний потік-2. Києву потрібні гарантії у зв'язку з введенням в експлуатацію трубопроводу Газпрому. Крім того, планується обговорення перезапуску переговорів щодо Донбасу.
  • Також відомо, що перед зустріччю із Зеленським 20 серпня Меркель відправиться з візитом до Москви для переговорів з главою РФ Володимиром Путіним. В ході дискусії сторони планують обговорити німецько-російські відносини, а також актуальні питання міжнародної політики.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти