Документ МЗС, опублікований мером Умані, не означає скасування паломництва хасидів — ОЄГУ

14 липня 2020, 13:16
Традиційний формат паломництва неможливий через поточну епідеміологічну ситуацію як в Україні, так і в Ізраїлі.
Хасиди, Умань
Традиційний формат паломництва неможливий через коронавірус / УНІАН

Документ Міністерства закордонних справ №650/13-840-1815 від 10 липня, який оприлюднив мер Умані, не означає офіційної заборони на паломництво брацлавських хасидів до Умані для святкування Рош га-Шана.

Про це УНІАН повідомили в Об'єднаній єврейській громаді України.

У ОЄГУ відзначили, що в документі йдеться лише про висновки, зроблені на міжвідомчій нараді, учасники якої зійшлися на думці, що традиційний формат паломництва неможливий через поточну епідеміологічну ситуацію як в Україні, так і в Ізраїлі.

відео дня

Водночас Об'єднана єврейська громада України очікує на офіційну позицію української сторони з цього питання, до якої організації поставляться з повагою та розумінням. Позиція України має бути об'єктивною і враховувати епідситуацію в обох державах.

ОЄГУ закликає не вмішувати у цю ситуацію тему антисемітизму: не звинувачувати українську сторону в антисемітських діях, і не звинувачувати паломників у небажанні здійснювати паломництво.

В Об'єднаній єврейській громаді України підкреслили, що життя і здоров'я є найвищими цінностями, тому в пріоритеті має бути виконання офіційних постанов Кабміну.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти