Дитячий омбудсмен розповів подробиці скандалу з 8-річною дівчинкою

16 березня 2021, 20:44
Кулеба вважає, що для припинення подібних ситуацій потрібне спеціальне законодавство.
Микола Кулеба
Микола Кулеба розповів подробиці дитячого скандалу / УНІАН

Поліція відкрила провадження за фактом "відносин" 8-річної моделі і 13-річного блогера, чиї фото і відео в Instagram привернули загальну увагу і викликали обурення.

Уповноважений з прав дитини Микола Кулеба вважає, що ця ситуація може послужити прикладом для інших підлітків, і держава повинна припиняти подібні речі.

"Правоохоронці розслідують ситуацію, соціальні служби зустрічаються з матір'ю, спілкуватимуться з дітьми, нам треба з'ясувати всі обставини. Це дуже провокаційна ситуація, вона взагалі за межею здорового глузду. Ясно, що за всім стоять дорослі, які пишуть сценарії, розповідають дітям, що потрібно говорити, як стояти, знімають квартиру для дітей, продюсують. Це неприйнятно для дітей такого віку. Зрозуміло, що всі діти хочуть виглядати дорослими, але не таким шляхом, коли ти показуєш оголені частини тіла, цілуєш дорослого хлопця, який майже в два рази старший", - сказав омбудсмен, передає Україна 24.

За словами Кулеби, держава повинна реагувати на такі події, так як може з'явитися небезпечний прецедент, і інші підлітки в гонитві за популярністю будуть надходити подібним чином.

читайте такожКулеба заявив про можливий російський слід у романі 8-річної моделі і 13-річного блогера

"Враховуючи, що мільйони переглядів у цих фото і відео, вони можуть привести до спроб підлітків повторити те, що відбувається, заробити собі лайки і гроші. Держава не може таке допустити. І сьогодні на рівні центральних органів і парламенту ми обговорюємо питання, яким чином держава може врегулювати, яким способом, що для цього потрібно зробити. Можливо, потрібні зміни до законодавства, зараз юристи цим займаються", - сказав омбудсмен.

Також Кулеба зазначив, що з дітьми працюватиме психолог.

Мілана Маханець і Паша Пай - про що раніше повідомляв Главред:

  • 8-річна Мілана Маханець і 13-річний Паша Пай публікують в соціальних мережах знімки, на яких демонструють обійми і поцілунки. Раніше сама дівчинка підтвердила в соцмережі, що вони почали зустрічатися і нібито "сплять разом".
  • Мати дівчинки Дарина Маханець повністю підтримує дочку. Вона каже, що дітей ніхто не змушував зображувати відносини і у них дійсно любов. Також вона заявляє, що"це їхнє життя, і вони самі розберуться".
  • Уповноважений з прав дитини Микола Кулеба припустив, що за відносинами восьмирічної Українки Мілани та її коханого, 13-річного блогера Паші, може стояти серйозний бізнес - хтось заробляє гроші на цій скандальної історії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти