Експерти: більше половини продаваного українцям масла - підроблене

2 липня 2021, 12:24
223
Як повідомляють експерти, набагато частіше і регулярніше українці можуть наштовхнутися на масляну підробку на ринках і в маленьких продовольчих магазинах.
Масло
Більше половини продаваного українцям масла - підроблене / Reuters

Більше половини вершкового масла, яке продають в Україні, є фальсифікатом. Про це свідчать дані свіжого дослідження центру ТЕСТ, повідомляє портал Сьогодні.

Причому, кажуть експерти, набагато частіше можна наштовхнутися на Масляну підробку на ринках і в маленьких магазинах.

Для виробництва 200 грамів масла необхідно чотири літри молока. Тобто, в середньому вартість пачки становить від 50 гривень. Дешевше справжнє масло коштувати просто не може. Журналісти виявили в одному з невеликих магазинів масло за ціною півкіло за 65 гривень. "Просимо продавця показати нам супровідні документи. За законом, вони доступні для всіх бажаючих. Але знайти їх чомусь не вдається. Чекаємо 15 хвилин - марно", - розповіли журналісти.

Крім того, кажуть експерти, виробники фальсифікату багато випускають нібито білоруським маслом. Найчастіше вони використовують бренди, яких в Білорусі немає в принципі. Мовляв, українці звикли, що білоруська продукція на основі молока – завжди якісна.

читайте такожУ магазинах України продають небезпечне вершкове масло: як розпізнати фальсифікат

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що дослідники університету медицини і медичних наук RCSI (Ірландії) встановили - вживання підлітками рослинних олій, багатих омега-6-жирними кислотами, може завдати шкоди їхньому здоров'ю.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти