"Агро Газ Трейдінг" буде розширювати взаємодію з ПАТ "Одеський припортовий завод" і аналізує можливість його приватизації

25 лютого 2020, 21:24
25 лютого генеральний директор та керуючий партнер "Агро Газ Трейдінг" (АГТ) Олександр Горбуненко та партнер компанії Володимир Колот провели ряд зустрічей з трудовим колективом ПАТ "Одеський припортовий завод" (ОПЗ), під час яких сторони підкреслили важливість забезпечення довгострокових гарантій виробничої діяльності ОПЗ.

За 200 днів виробничої діяльності ОПЗ, які пройшли з моменту укладення договору з АГТ про переробку давальницької сировини, сторони повністю виконували свої контактні зобов’язання.

За підсумками 200 днів роботи ОПЗ було перероблено 351,2 млн кубометрів природного газу, що дозволило виготовити 421 тис. тонн карбаміду та 39,2 тис. тонн аміаку. Продукція ОПЗ повернулася на міжнародні ринки - від Північної Америки й країн ЄС до Африки.

Відновлення роботи ОПЗ дозволило збільшити податкові надходження до бюджетів всіх рівнів, створити додаткові робочі місця у суміжних галузях і підвищити інвестиційну привабливість як самого ОПЗ, так і Півдня України загалом. Почалося вирішення боргової проблеми ОПЗ завдяки тому, що в угоді з АГТ до вартості переробки додано $1 та $1,5 за тонну продукції для аміаку і карбаміду відповідно. Таким чином ОПЗ акумулював додаткові кошти у розмірі 16,5 млн грн, які були перераховані у якості погашення заборгованості перед Групою "Нафтогаз України".

відео дня

"Компанія АГТ підтвердила, що готова і надалі співпрацювати з ОПЗ і буде надійним партнером заводу в інтересах його трудового колективу, Одеської області та національної економіки загалом. Нам вдалося налагодити роботу заводу та встановити прозорі, партнерські відносини", — наголосив партнер АГТ Володимир Колот.

"Компанія "Агро Газ Трейдінг" готова розширювати співпрацю з ОПЗ та пропонувати їй нові формати. Зокрема, АГТ розглядає можливість участі у конкурсі з приватизації ОПЗ. Підсумки 200 днів роботи засвідчили, що компанія "Агро Газ Трейдінг" є надійним постачальником сировини для ОПЗ. У АГТ є довгостроковий горизонт планування, і компанія має розуміння того, як забезпечити безперебійну роботу ОПЗ і повернути заводу статус лідера хімічної промисловості України", - коментує результати спільної роботи генеральний директор та партнер АГТ Олександр Горбуненко.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти