Якщо ви думали, що Minecraft вже запускали на всьому – ви здивуєтеся

8 березня 2021, 16:52оновлено 8 березня 2021, 17:36
Ентузіаст запустив сервер Minecraft на фотоапараті, і навіть зумів зіграти на ньому
Якщо ви думали, що Minecraft вже запускали на всьому – ви здивуєтеся
Сервер Minecraft запустили на фотоапараті / YouTube

Якщо ви думали, що культову "пісочницю" Minecraft вже запускали на всьому, чим тільки можна, ви будете здивовані. Тому що користувач Reddit під нікнеймом Turtius запустив сервер Minecraft на своєму фотоапараті Canon SL2 (EOS200D), і під'єднався до нього через свій комп'ютер.

Запустити сервер пощастилося за допомогою файлів Avrcraft, які створені спеціально для оптимізації Minecraft-сервера під 8-бітні пристрої. Також Turtius провів реверс-інжиніринг мережевого процесора камери та використовував програму Canon Magic Lantern, яка розширює можливості камер.

Пристрій, як і раніше, працює як камера, але знаходиться "на межі своїх можливостей": знімання тепер йде набагато повільніше. Turtius виклав необхідні для повторення експерименту файли на GitHub, але зазначив, що запуск сервера може пошкодити камеру.

Раніше ми розповідали про не менш завзятого ентузіаста, який запустив легендарний шутер Doom на картоплі. Нашому герою вдалося адаптувати колись популярну комп'ютерну гру для калькулятора TI-84 Plus і налаштувати отримання електрики за допомогою підключених в ланцюг 200 бульб картоплі.

Сервер Minecraft запустили на фотоапараті

Нагадаємо, що Minecraft – це мегапопулярна інді-гра в жанрі пісочниці з нескінченним відкритим світом і безкрайніми просторами для реалізації фантазії. По цей час тисячі людей проводять в цій грі по кілька годин на день, попри те, що вони досконально пройшли її та знають рецепт кожного предмета напам'ять. Зараз хайп навколо Minecraft вщух, але проєкт продовжує свій розвиток, а спільнота навіть не планує закидати цю гру.

Раніше в Minecraft з'явилася точна копія "палацу Путіна". Відео з величною спорудою з'явилося на YouTube і вже встигло зібрати понад 290 тисяч переглядів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти