Що подивитися геймерам: найкращі фільми за мотивами культових ігор

2 квітня 2021, 14:50оновлено 2 квітня 2021, 15:45
Поки ігрова індустрія набирає обертів після виходу консолей нового покоління, слушний час підтримати індустрію кіно, яка страждає від наслідків пандемії.
Resident Evil
Фільми за мотивами комп'ютерних ігор / Resident Evil

Ігрова індустрія вже давно перестала бути "гуртком за інтересами", спрямована на несвідомих тінейджерів. У XXI столітті – це ціла культура, яка охоплює безліч звичних людині галузей життя.

Існує величезна кількість мерча, пов'язаного з іграми, тематичних заходів і турнірів, книг і зокрема фільмів. З такої нагоди пропонуємо ненадовго відкласти геймпади в сторону, взяти відерце попкорну і подивитися найкращі фільми за мотивами культових відеоігор.

"Сайлент Хілл" // Silent Hill

  • Рік випуску: 2006
  • Рейтинг на IMDb: 6,5

Одна з перших відеоігрових адаптацій, яка підійшла до цієї справи серйозно і відповідально. Приділивши особливі увагу дрібним деталям, творці змогли створити дійсно якісний фанфік.

Попри мізерність технологій нульових, стрічка вийшла досить цікавою і насиченою, зумівши показати весь похмурий колорит "примарного міста". Зав'язка сюжету не відрізняється особливими поворотами. До того ж фільм рясніє пасхалками для геймерів, що однозначно сподобається шанувальникам культової хорор-серії.

"Варкрафт" // Warcraft

  • Рік випуску: 2016.
  • Рейтинг на IMDb: 6,8.

Непогана спроба адаптації культового всесвіту, який розробляється студією Blizzard вже понад 27 років. Звичайно, середньостатистичному користувачеві стрічка не припала до душі. Аж занадто хаотичним і рваним здався сюжет.

Втім, тим, хто орієнтуються в хитросплетеному лорі гри, фільм однозначно припаде до душі. В добавок варто відзначити хорошу гру і підбір акторів. Буквально кожен персонаж вийшов дійсно канонічним. А в комбінації з цікавим сюжетом і сучасною графікою WarCraft – ідеальний варіант відпочинку між фармом чергового данжа.

"Смертельна битва" // Mortal Kombat

  • Рік випуску: 1995.
  • Рейтинг на IMDb: 5,8.

Культова адаптація популярної гри, що породила невтомні суперечки на перервах між фанатами Саб-Зіро і Скорпіона. У світі її зустріли, м'яко кажучи, прохолодно, проте геймери оцінили стрічку по заслугах.

Атмосферні декорації, видовищні бої, ретельне ставлення до деталей ігрового першоджерела – все це камінчики, за якими будувалася загальна картина кінострічки. "Смертельна битва" стала улюбленим фільмом дитинства для багатьох геймерів, а в СНД картина набула культового статусу.

А пізніше цього місяця очікуємо реліз нового фільму за культовою файтинг-серією.

"Оселя зла" // Resident Evil

  • Рік випуску: 2002.
  • Рейтинг на IMDb: 6,7.

Існує кілька частин даної франшизи. Перший фільм розповідає про головного антагоніста серії і поступово вводить нових персонажів. Більшість з них канонічні і представлені в точності своєї ігрової копії.

Сиквел фільму переносить глядачів на вулиці Ракун-сіті. Тут вже можна простежити знайомі локації і персонажів більш чітко. Попри вельми багатообіцяльний старт, наступні частини фільму не набули широкої популярності. Напевно, це обумовлено відносно наплювацьким ставленням творців до ігрових тонкощів і деталей.

Минулого року кіностудія Constantin Film заявила про перезапуск фільмів і пообіцяла більш дбайливо ставитися до оригіналу, ніж у попередніх картинах. А вже в травні цього року на геймерів очікує чергова частина серії – Resident Evil Village.

"Жага швидкості" // Need for Speed

  • Рік випуску: 2014.
  • Рейтинг на IMDb: 6,4.

Стрічка 2014 року, яка за сюжетом нагадує знамениту і культову гру про перегони Need For Speed: The Run зі своєю глобальною гонитвою через всю Америку. Фільм має у своєму арсеналі все – від талановитих акторів і захопливого сюжету до динамічних перегонів і загальної естетичності картини.

Як вишенька на торті офіційний саундтрек фільму від Linkin Park. Справжнім цінителям гри точно сподобається така ураганна комбінація.

"Кінгсглейв: Остання Фантазія XV" // Kingsglaive: Final Fantasy XV

  • Рік випуску: 2016.
  • Рейтинг на IMDb: 6,8.

Захопливий фантастичний бойовик, заснований на однойменній серії ігор. Любителям франшизи сподобається відмінний сюжет з фірмовим японським пафосом. Для інших глядачів Кінгсглейв: Остання Фантазія XV – демонстрація можливостей сучасної анімації і відмінний варіант для початку знайомства з багатою історією технофентезі-серії.

Сюжет стрічки є приквелом 15-ої номерної частини ігрової серії, яку випустили у 2016 році. А у вересні 2020 року було анонсовано 16-ту частину Останньої фантазії, що розробляється ексклюзивно для PlayStation 5.

читайте такожГрай і не плати – в Steam запустили нову функцію для гри з друзями

І це далеко не весь список фільмів по іграх. Існує також багато спроб зробити якісну адаптацію. Втім, через обмежений грошовий фонд більшість зі стрічок по іграх не змогли завоювати широкої популярності.

На це є багато причин. Більшість сюжетів культових ігор банально неможливо підігнати під двогодинний формат. При цьому розповісти історію всіх персонажів, промальовувати локації і забезпечити логічну мотивацію кожному учаснику дійства і зовсім не посильне завдання навіть для найпрофесійніших кіностудій. Але, розвиток є. Інтерес аудиторії теж є. А тому, геймери всього світу точно можуть сподіватися на якісний фільм незабаром.

Нагадаємо, що раніше ми зібрали добірку проєктів, які надовго запам'ятаються і не дадуть занудьгувати, навіть якщо на їх проходження підуть тижні і місяці.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти