Повітря прогріється до +15: синоптики розповіли, коли в Україну повернеться тепло

23 листопада 2021, 12:12
Зміни погоди варто чекати ближче до вихідних.
погода, осінь, білка
Тепла погода надовго не затримається / УНІАН

Сьогодні, 23 листопада, в Україні прогнозують динамічну зміну погоди. Синоптики попереджають про доволі різкий перехід до морозу з мокрим снігом, а потім – до потепління.

За інформацією Укргідрометцентру, ближче до вихідних, орієнтовно з 27 листопада, в Україну знову навідається потепління. Місцями навіть до +13°...+15°. Втім, тепла погода надовго не затримається.

Цієї суботи практично по всій країні синоптики прогнозують дощі. Водночас температура повітря буде залишатися досить високою. Найтепліше буде в Криму – до 13 – 15 градусів з відміткою плюс, а також в Одеській, Миколаївській та Херсонській областях – до 12 градусів тепла. Нічна температура повітря сягатиме 3-5 градусів тепла.

На Півдні, Сході, Півночі та Центрі України повітря прогріється до 6 – 8 градусів тепла вдень і залишатиметься на рівні 1 – 4 градуси тепла вночі.

Повітря прогріється до +15: синоптики розповіли, коли в Україну повернеться тепло
Погода 27 листопада / Карта Укргідрометцентру

Під кінець листопада тепло ще затримається на півдні та сході країни, місцями температура буде на рівні +9°...+11°. Однак істотне похолодання накриє західні та північні області. Температура знову опуститься до 0°...+5°, а дощі перетворяться на мокрий сніг.

Нагадаємо, зимові температури в Україні очікуються вже під час переходу з листопада на грудень. Вночі температура повітря може становити до -10 градусів. Вдень очікується відхилення від норми на плюс-мінус один градус.

Якою буде зима 2021-2022 в Україні

Загальна метеорологічна перспектива говорить про те, що взимку 2021-2022 снігу буде як кіт наплакав, температурний режим буде помірний, а новорічна ніч, скоріш за все, не порадує сніговою казкою.

В грудні температура повітря буде приблизно такою, як в листопаді – невеликий "плюс" вдень і невеликий "мінус" вночі. Але груднева погода буде нестійкою – температурні гойдалки можливі кожні кілька днів.

Січень в цілому теж буде теплим, за винятком окремих днів в період Новорічних свят, коли може похолодати до -20 градусів. Українцям пообіцяли дубак на початку місяця та на Різдво, який триватиме до Водохреща, 19 січня.

Лютий, як і будь-який останній місяць сезону, "примхливий", і характеризується перепадами температур. Спочатку буде незначне потепління, після якого морози повернуться з новою силою. Великого снігового покриву, за розрахунками кліматолога, не буде.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти