StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Помер популярний дитячий письменник

8 серпня 2024, 23:36оновлено 9 серпня, 11:53
363
Джеремі блискуче вмів розмовляти з дітьми, змушувати їх сміятися.
Джеремі Стронг помер.
Помер Джеремі Стронг / Колаж Главред, фото Yakaboo

Дитячий письменник Джеремі Стронг помер у віці 74 років.

За даними The Book Seller, Стронг народився 1949 року на південному сході Лондона і вивчав англійську мову в Йоркському університеті, після чого став учителем і директором школи. У 1991 році він став штатним письменником, написавши понад 100 книжок для дітей, орієнтованих на середній клас, які опублікували видавництва Puffin і Scholastic.

"Його книжки були чарівною сумішшю анархічної енергії, розумної гри слів і веселих персонажів, яка могла спокусити навіть найвпертішого читача", - каже редакційний директор Хорслен.

відео дня

Хорслен додав: "На своїх багатотисячних публічних заходах Джеремі блискуче вмів розмовляти з дітьми, змушувати їх сміятися, оживляти свої історії. Наодинці він був розумний, вдумливий, незмінно ввічливий і, перш за все, добрий. Треба віддати належне тим, хто підтримував його книжки - вчителям, бібліотекарям і книготорговцям - він часто нехтував своїм видатним талантом, але мільйони продажів говорять самі за себе".

За даними Nielsen BookScan, книги Стронга було продано 1,6 мільйона примірників на суму 6,3 мільйона фунтів стерлінгів. Його бестселери включали "Собаку, що біжить на сто миль на годину", "Моїй сестрі засунули ложку в ніс", "Вікінг у школі", "Знамените дно мого брата" і "Пірати в будинку на острові скарбів".

Новини шоу-бізнесу в Україні та в світі:

Раніше український публіцист і громадський діяч Віталій Капранов назвав винного у смерті свого брата-близнюка Дмитра, який помер у квітні у віці 56 років.

Також стало відомо, що британський мільйонер Девід Томас Бліт застрелив свою дружину, популярну співачку Вікторію Віру Бліт, на віллі в Туреччині. Трагедія сталася на ґрунті ревнощів.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти