StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Солодко так, що слинка тече: незрівнянний та швидкий рецепт вареників з вишнею

13 вересня 2023, 08:25оновлено 24 січня, 15:46
Для приготування не потрібно нічого, крім цукру, борошна, одного яйця, води та вишень.
Час приготування Час приготування: 40 хв
Час на підготовку Час на підготовку: 5 хв
Вареники з вишнею український рецепт
Вареники з вишнею український рецепт / Колаж Главред, фото скріншот YouTube (НАШІ БЕСАГИ - їжа та рецепти, Liza Glinskaya)

У приготуванні вареників важливо не тільки, щоб тісто було смачним, але, і щоб з нього не витікав сік. Крім того, нікому не подобається стояти годинами за приготуванням, тому пропонуємо приготувати швидкі вареники з вишнею від яких тече слинка.

Вареники з вишнею - класичний рецепт на воді

Інгредієнт:

  • вода - 200 мл;
  • курячі яйця - 1 шт.;
  • сіль - за смаком;
  • пшеничне борошно - 500 гр.

Начинка:

  • вишня - 400 гр;
  • цукор - 3 ст. л.

Приготування:

  1. Почнемо з підготовки всіх необхідних продуктів. У глибокій мисці розбийте яйце і збийте його вінчиком або виделкою, додавши трохи солі.
  2. Потім просійте більшу частину борошна в миску з яйцями. Іншу частину борошна ми будемо додавати поступово, слідкуючи за консистенцією тіста. Поки ж відкладіть її в сторону.
  3. Приготуйте повітряне тісто, проте не варто занадто старатися, оскільки це не остаточний варіант. Важливо лише досягти того, щоб маса стала в'язкою і мала небагато грудок, щоб борошно встигло намокнути. Доведіть склянку води до кипіння, потім влийте окроп у тісто і добре перемішайте.
  4. Тепер частинами додавайте борошно, що залишилося, і замішайте тісто тієї густоти і консистенції, яка потрібна. А потрібно, щоб воно не липло до рук, не було занадто крутим, добре тримало форму. І борошна у вас може піти або більше, або менше. Коли ложкою стане складно місити, перекладайте тісто на стіл і вимішуйте його руками. Заварне тісто виходить нелипким, м'яким, еластичним.
  5. Вийміть кісточки з вишні і додайте цукор. Якщо використовуєте консервовану вишню, злийте всю рідину. Ретельно перемішайте вишню з цукром, щоб створити начинку.
  6. Для формування вареників, візьміть невеликий шматок тіста і скачайте його в ковбаску, потім розріжте її на кілька частин. Кожну частину тіста скачайте в кулю. Кожну кульку розкачайте в коржик, покладіть начинку в центр і прищипніть краї, щоб утворилася кишенька.
  7. Якщо бажаєте приділити більше часу, можете створити фігурну полтавську кромку-мотузочку навколо вареників. Сформуйте всі вареники і покладіть їх на дошку, присипану борошном, з невеликою відстанню між ними.
  8. Сирі вареники можна приготувати, зваривши їх на пару або відварити в киплячій підсоленій воді. Варіть їх протягом 10-15 хвилин. Якщо готуєте в киплячій воді, тримайте їх близько 7 хвилин. Викладіть готові вареники з вишнею на тарілки.

Більше рецептів:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти