Зеленський вперше поговорив з наступником Меркель - про що йшлося

22 січня 2021, 21:14
Новий лідер ХДС підкреслив, що Україна може покладатися на спадкоємність політики Німеччини.
Зеленський вперше поговорив з наступником Меркель - про що йшлося
Зеленський поговорив з новим голоою ХДС

Сьогодні ввечері президент України Володимир Зеленський поговорив по телефону з новообраним головою Християнсько-демократичного союзу Німеччини (ХДС), який змінить на цій посаді канцлера Ангелу Меркель.

"Глава Української держави став першим лідером, який переговорив з новим главою ХДС відразу після підтвердження результатів виборів у партії. Президент України побажав очільнику Християнсько-демократичного союзу успіхів у його політичній діяльності", - йдеться в повідомленні Офіс президента у п'ятницю, 22 січня.

Під час розмови новий лідер ХДС підкреслив, що Україна може покладатися на спадкоємність політики Німеччини. Зеленський висловив щиру подяку за це і зауважив, що це дуже важливо для українців, особливо в питанні досягнення миру на Донбасі.

читайте також"Мамочкін" політик і адепт Шредера: хто такий Армін Лаше і чого чекати Україні

"Ми високо цінуємо, що завдяки саме ХДС у чинній коаліційній угоді з соціал-демократами була закріплена домовленість про потужну підтримку України в проведенні реформ і досягненні миру. Розраховуємо, що за вашої підтримки і в наступному коаліційному договорі за підсумками майбутніх виборів до Бундестагу ця традиція буде продовжена", – зазначив Зеленський.

Також обговорювалася можливість закріплення в майбутній коаліційній угоді європейської перспективи України.

"Сподіваємося також, що формулювання про підтримку Україною та її євроінтеграційного курсу матимуть ще більш амбітний характер, включаючи закріплення європейської перспективи України", – додав Володимир Зеленський і запросив Арміна Лашета відвідати Україну з візитом.

Наступник Меркель - про що повідомлялося раніше:

  • У лютому 2020 року голова політсили Християнсько-демократичного союзу (ХДС) Аннегрет Крамп-Карренбауер, яка змінила на цій посаді канцлера Німеччини Ангелу Меркель і гучно заявляла про намір стати "бундесканцлерін" в 2021 році - відразу після офіційного закінчення терміну повноважень Меркель - раптово відмовилася від цього рішення.
  • Чинний канцлер Ангела Меркель підтримала відхід Крамп-Карренбауер з поста глави партії.
  • Вже тоді фаворитом на пост глави ХДС ЗМІ називали прем'єр-міністра федеральної землі Північний Рейн-Вестфалія Арміна Лашета.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти