Порушення карантину у Хмельницькому: суд оштрафував супутників Зеленського

19 червня 2020, 20:36
Суд зобов'язав чиновників сплатити 17 тисяч гривень штрафу.
Зеленський
Суд оштрафував супутників Зеленського / УНІАН

3 червня в Хмельницькому президент Володимир Зеленський порушив правила карантину, запровадженого в Україні за пандемії коронавірусу, оскільки випив каву за столиком всередині однієї з кав'ярень.

Сьогодні Хмельницький міський районний суд оштрафував голову Офісу президента Андрія Єрмака, головного санітарного лікаря Віктора Ляшка, а також інших чиновників за те, що вони разом з президентом пили каву в одному з кафе Хмельницького. Про це повідомляє прес-служба суду.

читайте такожКарантин через коронавіруса: Україна закручує гайки з понеділка

відео дня

Так, судді розглянули справи про притягнення до адміністративної відповідальності Андрія Єрмака, Віктора Ляшка, першого заступника голови ВП Сергія Трофімова, губернатора Хмельницької області Дмитра Габінета, мера Хмельницького Олександра Симчишина та приватного підприємця Андрій Мельниченка.

Жоден із них не прийшов на засідання суду. Суд визнав їх винними та постановив виплатити 17 тисяч гривень штрафу.

Крім того, з них стягнули 420 гривень 40 копійок судового збору на користь держави. Рішення суду поки не набуло чинності, у порушників є 10 днів на те, абт подати апеляцію.

Порушення карантину Зеленським

Нагадаємо, 3 червня в Хмельницькому президент Володимир Зеленський порушив правила карантину, запровадженого в Україні за пандемії коронавірусу, оскільки випив каву за столиком всередині однієї з кав'ярень.

Пізніше глава держави заявив, що готовий заплатити штраф за відвідування кафе під час карантину.

Але потім з'ясувалося, що суд не зміг оштрафувати Володимира Зеленського. В результаті судді схвалили рішення звернутися до Верховного суду за роз'ясненням як можна штрафувати президента, якщо він є недоторканною особою, згідно Конституцією України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти