Кравчук розповів про варіанти переговорів із ватажками ОРДЛО

18 серпня 2020, 20:00
Кравчук уточнив, що діалог має бути не про бажання ватажків так званих "республік"
Леонід Кравчук
Леонід Кравчук розповів про переговори з ОРДЛО / Facebook Леоніда Кравчука

Глава української делегації в ТКГ Леонід Кравчук зазначив, що Україна на переговорах у Мінську запропонує варіанти ведення діалогу з представниками ОРДЛО.

Як саме хочуть домовлятися розповів він в коментарі РБК-Україна .

Кравчук зазначив, що російська сторона звинувачує в Київ в нібито небажанні спілкуватися.

відео дня

"Ми хочемо і будемо спілкуватися, але ми ж не можемо спілкуватися з телеграфним стовпом. Якщо хтось зі свого боку не захоче, то ми ж не зможемо його змусити. Ми запропонуємо варіанти, може круглі столи з тими людьми, які там і тут. Попросимо нейтральну людину, щоб вона була модератором, щоб люди сіли та над ними ніхто не був начальником, спілкувалися і шукали шляхи розв'язання цього питання ", - зазначив він.

Кравчук уточнив, що діалог має бути не про бажання ватажків так званих "республік".

читайте також"Похорон" Мінського процесу: Кравчук висунув несподівану ідею

"Щоб ми знали, що потрібно нам, Україні, зробити, щоб нас зрозуміли, почули і діяли адекватно. І якщо ми відчуємо і у нас будуть аргументи, які ми зможемо оприлюднити, що" та сторона "не хоче шукати шляхи, а ставить перешкоди, то ми будемо про це говорити відверто, підкріплюючи свої слова, підкреслюю, документами ", - підкреслив він.

Як варіант, такі зустрічі можуть проходити на рівні інститутів громадянського суспільства.

"Мова не йде про зустріч президента Зеленського, прем'єр-міністра України, голови Верховної Ради або його заступників з "чиновниками" ОРДЛО. Це можливо в перспективі, коли ми побачимо, що ми добилися миру, провели вибори - тоді ці території стають відкритими та люди можуть вільно пересуватися по Україні та зустрічатися ", - говорить Кравчук.

Він додав, що для нього немає заборонених людей в спілкуванні, але ніколи не підпише документ, який суперечить національним інтересам України.

Також він запевнив, що поки питання про перенесення засідань ТКГ із Мінська не стоїть.

"Якщо в ОБСЄ, в тому числі в Україні, в Росії та інших країнах, консенсусом буде ухвалене рішення про те, що потрібно перенести в силу таких-то причин, то ми це розглянемо і разом схвалимо рішення. Зараз Україна це питання на порядок денний не виносить ", - додав Кравчук.

Склад ТКГ в Мінську

Нагадаємо, у вівторок, 18 серпня, президент України Володимир Зеленський своїм указом призначив політика Вітольда Фокіна першим заступником глави делегації Києва в Тристоронньої контактній групі з питань врегулювання російсько-українського конфлікту на Донбасі.

Пізніше Кравчук пояснив, яка місія Фокіна в ТКГ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти