Україну спіткала відплата: чи буде повторне закриття кордонів

17 листопада 2020, 08:41
Зараз наші кордони відкриті, але ви спробуйте виїхати до Франції або до Німеччини.
Україна, кордон, прикордонник
В Європі прекрасно розуміють ціну нашої статистики, тому й закриваються від нас

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба допускає повторне закриття кордонів, якщо Україна поверне жорсткий "локдаун". От тільки хто сюди їде взагалі, тим більше, в розпал пандемії? Ніхто в світі навіть не помітить, якщо Україна закриє кордони. Буде, як у пісні співається: "Отряд не заметил потери бойца...". Тобто ніхто навіть не зверне уваги, що в нашу країну не можна в'їхати.

Європа займається своїми справами. А хто що тут фантазує в Україні, для європейців не має значення.

У свою чергу, європейські країни і так в будь-якому випадку закриють для України кордони. Адже обмеження, які вводить Європа в рамках боротьби з епідемією, набагато жорсткіші, ніж все те, що робила і робить Україна.

відео дня

Тож зараз немає навіть дилеми – закривати нам кордони або не закривати. Зараз наші кордони відкриті, але ви спробуйте виїхати до Франції або до Німеччини...

Кордони – це надумана проблема. Якщо держава не може адекватно визначити загрозу і почати боротися з нею, навіть маючи Covid-фонд, яка різниця, що вона буде робити з кордонами? Європейці їхати сюди і так не будуть, а українців до себе просто не впускатимуть. Дуже скоро закриється Туреччина та інші країни, які нас поки що приймають.

читайте такожКарантин вихідного дня показав повну профнепридатність і бездарність владиПри цьому не можна говорити, що ми рухаємося до повторення того сценарію, який реалізовувався у нас навесні цього року. Навесні у нас були поодинокі випадки коронавірусу, а зараз – хворіють мільйони. Наша офіційна статистика – це ні про що, кількість хворих в рази більша. Держава – ні про що, статистика – ні про що... Ось і кроки, які робить держава, відштовхуючись від фіктивної статистики, нічого не варті. Адже не секрет, що дані про нові випадки запізнюються на 4-10 днів, люди чекають результатів тестів по тижню.

У підсумку, зараз реальність зіткнулася з фіктивною державою, яка проявляється у всій своїй красі. Кожен в Україні сам собі, кожен справляється з проблемою, як може власними силами. Звісно, і в Європі всі прекрасно розуміють ціну нашої статистики, тому й закриваються від нас. У кого ще залишилися ілюзії щодо України, так це у самих українців.

Загалом, зараз нас спіткала відплата за байдикування. Ця відплата – об'єктивна і справедлива, адже світ вірусів завжди сильніший за світ фантазій про них.

Юрій Романенко, директор політичний програм Українського інституту майбутнього, спеціально для Главреду

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти