Бунт ФОПів - вирок для Зеленського і його команди

17 грудня 2020, 06:53
Якби президент просто виконував свої обіцянки, то сьогодні ФОПи отримали б податкові канікули.
протести під Радою
Протести під Радою / Главред

Все частіше бунт ФОПів порівнюють з податковим майданом 2010 року і натякають, що за ним стирчать вуха екс-глави АП Сергія Льовочкіна. Так що ж насправді стоїть за протестами підприємців?

Ще восени 2019 року, коли космонавт мсьє Данило Гетьманцев (голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики - ред.) почав клепати свої дебільні закони, президента Зеленського попереджали, щоб не ліз до ФОПів і виконував обіцянки, дані про спрощення клімату для бізнесу. На це президент відповів казкою про інвестиційні няні, байками про програму 5-7-9%, ковідні 8 тисяч та іншої фігнею, яку в його ніжні вуха вкладає його оточення. Я навіть не кажу про ганебний закон №1210, брехню щодо прийняття податку на виведений капітал та іншу "законотворчість".

Наслідки всієї цієї бурхливої і часто шкідливої імітації економічної політики очевидні - Зеленський втратив підтримку мільйонів ФОПів і їх сімей, яку отримав в 2019 році. І, звичайно ж, цим користуються Льовочкін, Порошенко і взагалі всі, кому не лінь. І, звичайно ж, Зеленського матимуть по повній програмі в усі щілини, поки він пише свої наївні відосики про те, як життя в країні налагоджується.

відео дня

читайте такожУ всіх країнах ФОПів намагаються носити на руках. У нас-намагаються тільки стригтиРік ФОПи ходили до нього на Банкову, але він жодного разу навіть не вийшов. Той же Микола Азаров виходив на Майдан в 2010 році, але жоден зелений равлик не виповз зі своєї затишної ракушки, щоб подивитися в очі людям, які на морозі приходили і просили їх почути. І ось тепер "зеботня", яку навербували з порохоботів, приходить і задає наївні питання: "Ой, звідки взялися протести, хто ж їх організував? Напевно, Льовочкін". Рік ви не ставили таких питань, а тут настало "прозріння". А тепер уже пізно лякати Льовочкіним, Порошенком і кимось ще.

Якби Зеленський просто виконував свої обіцянки, то сьогодні ФОПи отримали б податкові канікули як в Казахстані на 2-3 роки.

Якщо б Зеленський був мудрішим, він пішов би на такий крок, тому що пара мільярдів доларів, які збирають з ФОПів - це дурниця для держави, в якій на тендерах тирять два мільярди на місяць. Почни наводити порядок в державі, прибирай схеми (не всі оддразу, а послідовно), дай "дрібноті" податкові канікули, щоб пережити найжорстокішу ковід-кризу, і матимеш одні бонуси.

Але Зеленський - боягуз. Рішення приймати не хоче і не буде. Витрати вирішили перекласти як завжди на дрібний бізнес, поки олігархи ділять посади. А потім щиро дивуються, чому їх ненавидять як попередників.

Хлопці, не дивуйтеся, адже ви і закінчите як вони. А може ще й гірше з урахуванням того, що натурборежимили за півтора року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти