Байден назвав Путіна вбивцею і тепер у нього проблема

17 березня 2021, 19:23
Назвати речі своїми іменами для політика непросто. Але ще більш непросто вести себе відповідно до висловленого.
Байден
Джо Байден назвав Путіна вбивцею / Reuters

В інтерв'ю АВС Байден ствердно відповів на запитання ведучого, чи вважає він Путіна вбивцею. Перед російською пропагандою і російською владою виникає деяка складність. Списати слова Байдена на його розумове нездоров'я і маразм означатиме образу. Визнати осудність Байдена при відповіді - потрібно якось реагувати. Швидше за все, буде прийнято стандартне рішення - просто не помічати. "Це особиста думка Байдена, у нього і запитуйте", - максимум, що можна буде в такому випадку отримати в якості коментаря.

З іншого боку, виникає певний якісний зсув. Будь-який політик високого рангу може прийняти рішення, що включає в себе і ліквідацію тієї чи іншої людини, обґрунтовуючи це рішення "державними інтересами" і "питаннями національної безпеки". Але це не означає, що він вбивця, і так його ніхто не назве. Вбивця - кримінальне визначення і означає людину, яка вчиняє конкретне діяння, що виходить за рамки діючих норм і правил, нехай і негласних.

Назвати президента іншої країни вбивцею означає звинувачення його в прямій кримінальній діяльності.

відео дня

Стосовно до російського керівника і керівництва в цілому такого роду визначення не здаються натягнутими. Братки з дев'яностих, зайшовши у високі кабінети, залишилися тими ж бандитами, що і в юності. Модус операнді не може змінитися.

читайте такожЯк США збираються карати РФ

Те, що режим Путіна кримінальний за своїм сутнісним змістом, секретом не було ніколи і ні для кого. Хіба що для слухачів відповідних програм путінського телебачення.

Але вголос називати його кримінальним, та ще й з боку керівників іноземних держав, було якось не прийнято. Виборці не зрозуміють - як ви в такому випадку можете мати справу з бандитами?

Тепер перед Байденом постає та ж проблема. Назвати речі своїми іменами для політика непросто. Але ще більш непросто вести себе відповідно до висловленого. Чи піде Байден тепер, назвавши Путіна вбивцею, на прямий з ним контакт? Тут одне з двох - або роби вигляд, що не в курсі кримінальних схильностей свого візаві, або називай його тим, ким він є, але закрий для себе можливість прямого спілкування. Просто щоб уникнути звинувачень. Навіть у політичного цинізму є свої межі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти