StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

У який колір краще фарбувати сиве волосся: прості засоби вирішать "срібну" проблему

28 травня 2024, 16:36оновлено 29 травня, 09:11
97788
"У який колір краще фарбувати сиве волосся?" - з цією проблемою в певний момент стикаються безліч людей. Главред пояснює, що потрібно робити.
Пофарбувати волосся
Яке фарбування найкраще приховує сивину? / колаж Главред, фото ua.depositphotos.com

Яке фарбування найкраще приховує сивину?

Якщо склалася ситуація, як у горезвісному хіті: "Нехай голова моя сива, мої роки - моє багатство", але, на відміну від ліричного героя, людину це не влаштовує, то є безліч варіантів впоратися із ситуацією. Але, як каже американська б'юті-блогерка Ніколь Джонсон, спершу обов'язково проконсультуйтеся з досвідченим майстром-перукарем - нехай він спершу допоможе підібрати оптимальний варіант фарбування (з урахуванням індивідуальних особливостей волосся).

Також рекомендуємо прочитати: "Фарбування волосся в синій колір - новий б'юті-тренд: як пофарбувати вдома".

Крім того, варто:

  • Регулярно підфарбовувати коріння - допоможе підтримувати бажаний колір і приховувати відростаючу сивину.
  • Використовувати спеціальні засоби для догляду за фарбованим волоссям - вони допоможуть зберегти колір волосся яскравим і насиченим.
  • Потрібно з фахівцями хоча б приблизно підрахувати рівень сивини. Якщо її до третини, то можна використовувати стійкі або безаміачні фарби. Якщо її від третини до половини - потрібні стійкі фарби (і, цілком ймовірно, знадобиться змішування відтінків). Половина і сильніше - найкраще підійдуть стійкі фарби насичених відтінків.

Якщо ви хочете відновити свій натуральний колір волосся, то:

  • На світлому волоссі набагато легше зафарбувати сивину і підійдуть фарби дуже широкого спектра відтінків.
  • На темному волоссі знадобляться стійкі фарби відповідних відтінків (каштанові, шоколадні, чорні).
  • Якщо потрібно домогтися максимального зафарбовування - то беріть стійкі фарби і темні відтінки. Якщо потрібен природний ефект - безаміачні фарби і за допомогою технік балаяж і шатуш.
  • Якщо хочеться зафарбувати сивину в якийсь модний колір - потрібні стійкі фарби і будь-які відтінки (звісно, за рекомендацією майстра).

Є кілька варіантів фарбування, які допоможуть добре приховати сивину:

  • Стійкі фарби - забезпечують найбільш повне зафарбовування сивини на термін до 4-6 тижнів.
  • Безаміачні фарби - щадять волосся, але можуть не на 100% зафарбувати сивину (але підійдуть для шевелюри, яка схильна до ламкості та сухості.
  • Техніки балаяж/шатуш - створюють ефект плавного переходу кольору, дозволяючи відростати сивині менш помітно.

Досвідчені перукарі радять використовувати фарби відтінків з рудуватим, мідним або золотистим відливом, адже вони добре зафарбовують сивину і дають сяючу шелелюру.

Хто така Ніколь Джонсон?

Ніколь Джонсон - відома американська б'юті-блогерка та письменниця. Станом на травень 2024 року на її YouTube-проєкт підписані 1,08 млн осіб.

Пофарбувати волосся

Як приховати сивину без повного фарбування?

У принципі, все-таки існує кілька хімічних способів заховати сивину без повного фарбування волосся:

По-перше, шампуні - дають легкий тонувальний ефект, змиваються після кількох застосувань. Підходять для людей, які тільки почали сивіти.

По-друге, бальзами - трохи стійкіші, ніж шампуні, тримаються до двох-трьох тижнів.

По-третє, тоніки - найстійкіші, можуть триматися до місяця.

По-четверте, можна взяти туш для волосся - за її допомогою можна замаскувати сивину біля коріння або окремі сиві волосини (плюс вона досить легко змивається, а також її можна підібрати підходящий до вашого відтінку волосся).

По-п'яте, засоби з тонувальним ефектом - окрім матування волосся, вони прекрасно приховують сивину біля коріння (плюс компактний формат - зручно брати з собою).

Але можна брати й натуральні засоби. Скажімо, порошок хни або басми - вони надають волоссю натурального відтінку і можуть замаскувати сивину. Або банальні чай з кавою: ополіскування волосся міцним чаєм або кавою надає йому легкого відтінку. Не обійдеться і без соку лимона - освітлює волосся, роблячи сивину менш помітною (підходить для світлого волосся). Він хороший і якщо потрібно пофарбувати сивину на тонкій стрижці (щоправда, тільки на вдало підібраній - вона і допоможе візуально зменшити кількість сивини). Можна постаратися зробити і багатошарову стрижку - але цей варіант складний, створюють об'єм, роблячи сивину менш помітною.

В принципі, допоможе й укладка (якщо вона об'ємна, то точно відволікатиме увагу від сивини).

Але потрібно і важливо пам'ятати, що ефективність усіх вищевказаних методів вкрай сильно залежить від кількості сивого волосся на голові. Плюс - не забудьте перед використанням будь-яких засобів провести тест на алергічну реакцію (адже натуральні засоби можуть не підходити для фарбованого волосся).

Вас може зацікавити таке:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти