StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Стануть сліпучо білими: 3 секрети, як відбілити речі в домашніх умовах

4 вересня 2022, 13:19
Коли потрібно зробити білі речі ще білішими, на допомогу прийдуть декілька простих домашніх засобів з надзвичайними властивостями.
Как отбелить белые вещи, отбеливание вещей, стирка
Як відбілити речі в домашніх умовах/ ua.depositphotos.com

Білосніжна під час покупки річ, на жаль, не залишається такою дуже довго. З часом після активного носіння і постійного прання вона може втратити свою колишню білизну, пожовтіти, стати сірішою або запраною. Проте не варто "ставити на ній хрест", краще докласти трішки зусиль і спробувати відбілити білі речі у домашніх умовах.

Складне на перший погляд завдання насправді може виявитися досить простим, якщо знати ефективні способи відбілювання речей. Є низка варіантів, як зробити це самотужки, застосувавши прості підручні засоби.

1. Лимонний сік і сода

Таке просте поєднання інгредієнтів може допомогти вам суттєво відбілити білі речі. Для цього потрібно розчинити у теплій воді в тазику харчову соду і сік лимона, після чого замочити там білий одяг.

відео дня

Річ має побути в цьому розчині не менше 30 хвилин. Після цього потрібно її випрати повністю у пральній машинці або вручну.

2. Лимонна кислота

Вона може прибрати навіть важкі плями на білому одязі – наприклад, від іржі.

Одну упаковку лимонної кислоти потрібно розвести у невеликій кількості води і вилити цю суміш у тазик. Річ має там помокнути декілька годин, після цього її потрібно випрати повністю.

3. Перекис водню і нашатирний спирт

У 5 літрах води потрібно розчинити 1 столову ложку нашатирю і 2 столові ложки перекису водню. Рідину підігріваємо до 60 градусів, після чого кладемо у розчин речі, які потрібно відбілити. Залишаємо відмокати на 2-3 години. Коли цей час мине, дістаємо і перемо одяг повністю.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти