StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Що робити з полуницею, якщо її багато: результат здивує всіх

27 травня 2024, 18:23оновлено 3 червня, 00:36
455
Що можна зробити з полуницею, щоб не пропала - досвідчені господині розповіли корисні поради.
Що робити з полуницею, якщо її багато: результат здивує всіх
Що можна зробити зі свіжої полуниці / колаж: Главред, фото: unsplash

Як правильно заморозити полуницю на зиму, щоб рідні могли поласувати корисним фруктом. Відомо, що полуниця - це не тільки смачна ягода, але й дуже корисна. Полуниця містить велике джерело вітамінів та корисних елементів, а це те, чого часто не вистачає взимку.

Вам також стане корисним матеріал: Секретна добавка гарантує врожай: коли і як пересаджувати полуницю.

Як можна зберегти полуницю на зиму

  • Найпоширеніший та найпростіший метод збереження полуниці на зиму - заморожування. Для успішного заморожування свіжої полуниці варто обирати стиглі, але не дуже м'які ягоди, також вони повинні бути без пошкоджень. Найкраще заморожувати полуницю у пластикових контейнерах, які мають щільну кришку. Однак, підійдуть і звичайні пакети для заморожування.
  • Найпопулярніший та найсмачніший метод, як зберегти полуницю на зиму - приготувати варення. Вам лише знадобиться свіжа полуниця та цукор. Здебільшого господині беруть 1 кг цукру на 1 кг ягід.
  • Один із нових та популярних способів збереження полуниці - висушити її, адже саме так можна зберегти найбільше її корисних властивостей. Для цього необхідна свіжа та стигла полуниця. Для сушки фруктів підійде духовка або електросушарка.

Що можна зробити зі свіжої полуниці

Відомий український кулінар Євген Клопотенко розповів про корисні страви із полуницею. Він розповів про корисний та смачний рецепт салату з полуницею, томатами та базиліком. Він зазначив, щопоєднання полуниці зі свіжим листям базиліка стало вже класичним. Для цього вам необхідно взяти стиглу полуницю, листя базиліку, свіжі томати та насіння соняшника. Цей салат набуде яскравого смаку, якщо заправити його бальзамічним оцтом та ароматною соняшниковою олією. Кулінар також радить, що можна додати і сир моцарела.

відео дня

Багато хто любить готувати полуницю у шоколаді. Тож влітку, коли полуниці вдосталь, це чудова ідея для десерту. Також можна до неї додати і фісташки, тоді десерт вразить ваших рідних неперевершеним смаком. Полуницю потрібно ретельно промити та просушити на паперовому рушничку. Шоколад можна розтопити на водяній бані. Варто помішувати шоколад, поки не розтанув, від 3 до 5 хвилин. Попередньо приготуйте піднос або велику дерев'яну дошку та застеліть лист пергаменту. Кожну полуничку потрібно занурити в розтоплений шоколад, а потім вмочити у фісташки і викласти на папір. Після цього варто помістити десерт у холодильник на 20 хвилин і можете смакувати.

У літню спеку найкраще поласувати прохолодним напоєм. Вдома можна легко приготувати лимонад із домашньої полуниці. Для приготування смачного лимонаду вам знадобиться близько 500 г полуниці, 7-8 столових ложок цукру, 2 чайні ложки цукрової пудри, 8 столових ложок свіжовичавленого лимонного соку та пляшка негазованої мінеральної води. Для початку варто ретельно збити у блендері промиту полуницю і додати туди 4 чайні ложки цукру. До пюре, яке вийшло, варто додати ще 4 ложки цукру, лимонний сік та мінеральну воду. Це все знову ретельно перемішати, а за бажанням можна додати лід.

Більше цікавих новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти