StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Що потрібно зробити, щоб у погребі було сухо: пліснява і волога зникне назавжди

22 серпня 2024, 23:20оновлено 27 серпня, 09:34
24606
Яка температура в погребі має бути взимку, щоб консервація зберігалась довше - Главред зібрав корисні лайфхаки.
Що потрібно зробити, щоб у погребі було сухо: пліснява і волога зникне назавжди
Що накопичується у погребі / колаж: Главред, фото: Facebook, скріншот: відео

Коли потрібно закривати льох на зиму, щоб зберегти овочі та консервацію - досвідчені господині та фахівці поділились корисними порадами.

Рекомендуємо прочитати корисний матеріал: Картопля не проросте - що потрібно покласти до неї в льох.

Спеціалісти наголошують, що перш ніж обробити погріб на зиму, необхідно обов'язково зробити нормальні умови для утримання врожаю. Якщо впродовж дощової чи сніжної зими ви помічали підтоплення чи сильну вологість, тоді потрібно обов'язково усунути цю проблему.

відео дня

Що потрібно зробити, щоб у погребі було сухо

Щоб у погребі було сухо та чисто, варто винести із нього усі речі: від стелажів до банок. Це все потрібно ретельно вимити і висушити на сонці, а стелажі можна побілити. Також необхідно перевірити усі стіни і стики. Якщо потрібно, то розчистіть і закладіть щілини і тріщини, також вичистіть стіни від плісняви.

Спеціалісти радять пробілювати стіни льоху, які вкрились пліснявою, у декілька прийомів вапном з купоросом. Зверніть увагу, якщо підвищена вологість з'являється через погану вентиляцію чи від великих запасів овочів, тоді варто встановити вентилятори.

Найголовніше завдання - висушити льох. Це може бути зовсім непросто, адже, якшр волога просочиласьу у всі стіни на велику глибину, тоді, щоб висушити льох потрібен тривалий час. Найкраще у цьому допоможе побілка стін, стелі та інших поверхонь у погребі. Це допоможе не лише якісно дезінфекувати приміщення, але й нормалізує вологість повітря.

Що накопичується у погребі

Найбільшу небезпеку льох може завдати здоров'ю людини, адже в ньому накопичуються шкідливі для здоров`я гази, такі, як вуглекислий газ і болотний.

Також типові для погреба проблеми - це підвищена вологість, різновид грибків. Дуже часто у такому приміщенні можуть заводитись гризуни - миші або щури. Вони можуть завдати серйозної шкоди продуктам, які зберігаються там.

Яка має бути температура у льоху для зберігання овочів

Фахівці розповіли, що у льоху не має утворюватися багато конденсату і плісняви. Однак, якщо ви помітили таку проблему, варто щось змінювати в самій конструкції погребу. Нормальна вологість повітря у льосі має бути у межах 85-90%. Температура повинна бути не більше 2-5 градусів за Цельсієм.

Більше цікавих новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти