StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Як висушити льох від вогкості: 2 найважливіші кроки, які усунуть проблему назавжди

7 серпня 2024, 22:45оновлено 8 серпня, 16:19
862
Недостатньо лише механічно очистити плісняву і обробити поверхні спеціальними засобами – після цього проблема може повернутися, якщо забути про важливе правило.
Подвал, погреб
Як висушити льох від вогкості/ колаж: Главред, фото: скрін

Пліснява найчастіше з’являється у тих приміщеннях, де є сприятливі для цього умови – волога, конденсат, погане провітрювання і мало освітлення.

Радимо також прочитати такий матеріал: Як відбілити емальовану каструлю: спосіб, який дасть вражаючий результат

Щоб вдома не завелася пліснява, потрібно, зокрема, регулярно чистити витяжки і систему вентиляції в квартирі – це дозволить приміщенню краще провітрюватися і рівень вологи буде не таким великим, адже саме волога є першою причиною появи такої проблеми. Про це йдеться у "Сніданку з 1+1".

Зазначається, що ще одна можлива причина – велика кількість домашніх рослин у торф’яних горщиках, адже торф – найулюбленіше місце небезпечних бактерій. Також причиною поширення плісняви в оселі може стати кондиціонер, який є рятівником у спеку з одного боку і розсадником небезпечного грибка і плісняви з іншого боку.

Що зробити щоб у підвалі не було вогкості

На YouTube-каналі "Прана Вентиляція" експерт розповів, що у разі появи плісняви у будь-якому приміщенні, зокрема й у льосі або підвалі, не вийде просто змити її водою чи якимись очисними засобами. Першочергово потрібно звернути увагу на вологість в приміщенні й подбати про хорошу вентиляцію.

"Ліквідувати потрібно причину, а не наслідки. Головною причиною виникнення плісняви є понаднормова вологість та застій повітря в приміщенні. Це сприятливі умови для розвитку небезпечних мікроорганізмів – грибків, вірусів, бактерій та плісняви. Перше, що порадить зробити будь-який спеціаліст – це організувати достатню вентиляцію в приміщенні. Заміна вологого, враженого пліснявою повітря на свіже та подальший контроль вологості повітря – це ключ до здорового мікроклімату", – зазначається у відео на YouTube-каналі.

Експерт пояснив, що лише після встановлення вентиляції доцільно очищувати поверхні від плісняви механічно та обробити спеціальними засобами за потреби.

Дивіться відео про видалення плісняви та грибків в оселі:

Що відомо про "Сніданок з 1+1"

"Сніданок з 1+1" — ранкове шоу телеканалу 1+1 виробництва 1+1 Media. Програма триває три години і є найдовшим в Україні ранковим шоу у прямому ефірі. "Сніданок з 1+1" подає новини, розваги, корисні поради та інтерв'ю з цікавими гостями у прямому ефірі. Програма містить декілька ранкових випусків ТСН, повідомляє Вікіпедія.

"Сніданок з 1+1" має власну музичну студію, тому в програмі звучить жива музика. На YouTube канал "Сніданку з 1+1" підписано понад 500 тисяч користувачів.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти