StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Не обійдеться без ремонту: 5 речей, які можуть зламати пральну машину

6 вересня 2022, 07:18
Є низка речей, які можуть пошкодити чи зламати пральну машину або навіть спричинити серйозну пожежу. Тому їх ні в якому разі не можна класти у барабан.
Стирка, стиральная машина сломалась
Що може пошкодити пральну машину/ ua.depositphotos.com

Ми звикли, що пральна машина завжди є нашою помічницею для повернення чистоти різноманітним речам – від делікатної білизни до великих пледів і навіть спортивного взуття. І наша впевненість у своїй помічниці така велика, що часто ми навіть не задумуємося, чи можна кидати ту чи іншу річ у барабан машинки. Проте насправді не всі речі можна прати таким чином – деякі з них можуть зіпсуватися самі, призвести до поломки у машинці або навіть стати причиною пожежі.

Щоб не зіпсувати пральну машину, потрібно знати перелік речей, які заборонено у ній прати. В іншому ж разі ці речі можуть пошкодити пральну машину, і не факт, що її можна буде швидко відремонтувати після такого "випробування".

1. Одяг з великою кількістю шерсті

Якщо ваша кішка, собака чи інша домашня улюблениця постійно залишає шерсть на вашому одязі та інших речах у домі, перед пранням потрібно за допомогою спеціального ролика очищувати все, що збираєтеся кинути у пральну машину.

відео дня

В іншому разі шерсть рівномірно розподілиться по іншому одязі та барабані, після чого може "забити" фільтр машинки. Повірте, на усунення такої проблеми знадобиться набагато більше часу, ніж ви витратили б на елементарне очищення одягу від такого "сліду" вашої домашньої тваринки.

2. Речі з пайєтками або камінням

Не секрет, що на багатьох речах такі штучні прикраси можуть бути погано закріплені. Тому під час прання вони можуть відірватися і пошкодити пральну машину. Тим більше це стосується пайєток і каміння, які кріпляться клеєм.

3. Дрібні предмети

Не можна прати у пральній машинці речі, які за розміром менші за рукавичку. Тому перед пранням варто ретельно перевіряти кишені, щоб там випадково не завалялися монети або інші дрібні речі.

Також варто звернути увагу на бюстгальтери з кісточками. Якщо білизна порветься і кісточки випадуть, вони можуть завдати шкоди пральній машині. Тому такі речі краще прати у спеціальних мішечках чи вручну, або ж перед пранням у машинці виймати з бюстгальтера кісточки, якщо це можливо.

4. Одяг з плямами від легкозаймистих речовин

Одяг, на якому залишилися плями від бензину або іншої легкозаймистої речовини, не можна прати у пральній машині. Під час прання ця речовина може загорітися, і це може стати причиною пожежі.

Перед тим, як класти цю річ у машинку, пляму потрібно спробувати вивести вручну.

5. Водонепроникний одяг

Такий одяг під час прання утримує воду в барабані. Тому після прання машинка може віджати не всю воду, і коли почнеться полоскання одягу, в барабані буде набагато більше рідини від необхідної кількості. У результаті машинка може зламатися. Ще одна небезпека – таким чином можна затопити квартиру.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти