StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Від розводів і сліду не лишиться: 4 найкращих способи, як добре вимити дзеркало

4 січня 2024, 19:42оновлено 9 січня, 16:03
Є кілька основних правил, яких варто дотримуватися. Також у цій справі допоможуть деякі засоби, які у вас точно стоять на поличках вдома.
Зеркало
Як добре вимити дзеркало/ unsplash.com, ua.depositphotos.com

Питання, чому залишаються розводи на дзеркалі, часто з’являється у багатьох господинь під час прибирання вдома. Так хочеться вимити усі поверхні, щоб вони аж блистіли, але тут підступне дзеркало підкидає нам додаткових проблем, адже ніяк не хоче стати чистим навіть після великої кількості докладених нами зусиль.

Радимо прочитати також такий матеріал: Лише геній помітить тварину на загадковій картинці: завдання треба вирішити за 8 секунд

Щоб добре вимити дзеркало, варто першочергово дотримуватися таких кількох правил:

відео дня
  1. Спершу варто позбутися сильних забруднень. Якщо на поверхні дзеркала з’явилися добре помітні плями, їх потрібно прибрати у першу чергу.
  2. Далі переходимо до наступного етапу – сухого очищення. Варто добре протерти дзеркало сухою м’якою тканиною. Замість тканини підійдуть також паперові рушники. Таким чином приберуться усі розводи та залишки нальоту. Цей етап не варто пропускати, адже під час вологого прибирання усі залишки нальоту та інших забруднень ще більше розітруться по поверхні, і позбутися від них буде важче.
  3. Наступний етап – вологе прибирання. Таким чином ви позбудетеся забруднень, які ще залишилися і не зникли під час сухого протирання.
  4. Далі потрібно насухо протертим дзеркало сухою тканиною, аж поки його поверхня не стане абсолютно чистою.

Якщо дотримуватися таких рекомендацій, то вас більше не буде мучити питання, чому не відмивається дзеркало.

Як добре вимити дзеркало – народні засоби

Є низка способів, як можна добре очистити поверхню дзеркала, використовуючи ті засоби, які є у кожного вдома.

1. Ефірні олії

Якщо на дзеркалі є помітний наліт, який важко прибрати, то для його усунення можна скористатися ефірними оліями. Найефективнішими будуть олії лимона і чайного дерева. Потрібно нанести їх на плями – для зручності можна використовувати ватні палички. Потім потрібно почекати кілька хвилин і стерти наліт за допомогою паперових рушників.

2. Сік лимона

Це ще один ефективний спосіб, як добре вимити дзеркало. Потрібно 2 столових ложки соку лимона розвести у склянці води. Далі змочити у цьому розчині м’яку тканину і помити дзеркало. Якщо на поверхні є такі забруднення, які не відтираються з першого разу, можна нанести на них розчин і залишити відмокати на 10-15 хвилин. Замість соку лимона використати лимонну кислоту або яблучний оцет. Пропорція цих речовин у поєднанні з водою має бути такою ж самою.

3. Вода зі спиртом

Треба 1 чайну ложку спирту або горілки розчинити в 1 склянці води, намочити у цьому розчині м’яку тканину і протерти дзеркало. Таким чином поверхня не лише буде очищена від забруднень, а й матиме додатковий блиск.

4. Сира картопля

Картоплину потрібно розрізати пополам і натерти внутрішньою частиною брудні ділянки на дзеркалі. Далі поверхню дзеркала помити м’якою тканиною, змоченою у воді.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти