StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Люди відмовляються від оцту через більш ефективний засіб для видалення накипу

16 лютого 2024, 21:04
Обираючи засоби для чищення для дому, буває важко зрозуміти, з чого почати.
Люди відмовляються від оцту через більш ефективний засіб для видалення накипу
Що найкраще розчиняє накип / Колаж Главред, фото скріншот TikTok (byjaded)

Гуру в галузі прибирання розповіли, що, на їхню думку, настав час відмовитися від використання оцту для чищення і спробувати щось більш ефективне - і менш смердюче.

Оскільки багато людей відмовляються від хімікатів, віддаючи перевагу натуральнішим методам, багато хто використовує оцет, щоб усе виглядало як новеньке. Але коли справа доходить до вапняного нальоту, один з експертів у сфері прибирання закликає відмовитися від цього засобу, пише Mirror.

Як позбутися сильного накипу в чайнику

Накип - неприємна річ, він дуже легко утворюється в чайниках, особливо якщо ви живете в районі з жорсткою водою, тому що він містить велику кількість кальцію і магнію. І хоча він не є небезпечним для здоров'я, коли ви заварюєте чайник, а в ньому з'являються пластівці накипу, це може бути трохи ніяково.

відео дня

Експертка з прибирання в TikTok @byjaded закликала людей перестати використовувати оцет для видалення накипу з чайника, оскільки є кращий спосіб. Вона сказала: "Спробуйте замість цього використовувати лимонну кислоту".

Вона рекомендувала використовувати одну столову ложку лимонної кислоти, потім наповнити чайник наполовину, прокип'ятити його і залишити на ніч. Наприкінці відео вона показала результат, який мав проявитися через годину, і чайник мав блискучий вигляд, як ніколи.

За її словами, оскільки вона не використовувала оцет, їй не довелося знову і знову обполіскувати чайник, оскільки він не мав неприємного запаху, і, за її словами, в результаті використання лимонної кислоти вона змогла заощадити воду та електроенергію. Після цього жінка наполягла на тому, щоб люди це спробували.

Лимонну кислоту можна купити в будь-якому магазині, і ви можете використовувати її багато разів, оскільки за один раз потрібно використовувати лише столову ложку.

"Не знаю, як ви, але коли я використовую оцет, я завжди викидаю першу партію, наповнюю чайник водою, знову кип'ячу і повторюю, поки запах оцту повністю не зникне. Використовуючи лимонну кислоту, я виявив, що вона легко видаляє накип і не залишає після себе жодного запаху або смаку, щойно я зливаю воду з лимонною кислотою, і вона готова до використання", - написала в підписі жінка.

У коментарях інші люди погодилися з тим, що лимонна кислота ефективна. Один написав: "Так, я теж уже давно використовую тільки лимонну кислоту - вона набагато ефективніша за оцет". Інший припустив, що "кип'ятіння лимона в чайнику" теж працює.

Дивіться, як очистити товстий шар накипу в чайнику:

@byjaded Stop using vinegar to remove limescale from your kettle and try citric acid instead! Не знаю, як ви, а я, використовуючи оцет, завжди закінчую тим, що виливаю першу партію, доливаю воду в чайник, знову закип'ячую, повторюю, доки оцтовий запах не зникне повністю. За допомогою методу лимонної кислоти я виявив, що він легко видаляє кожен шматочок вапняного нальоту і не залишає після себе жодного запаху чи аромату, як тільки я виливаю лимонну кислоту з води, і вона готова до роботи. Оскільки я зміг усунути цикли полоскання, це більш екологічно чиста альтернатива, оскільки я можу заощадити на використанні води та енергії. Використання лимонної кислоти для видалення вапняного нальоту з мого чайника було настільки простим та ефективним, що це буде моїм методом, який я буду використовувати надалі. #ecofriendlycleaning#ecofriendlyhouse#ecoclean#greenclean#citricacid#kettlecleaninghack#ecohack#cleaningtips#cleaningtips#cleaningtips #cleantiktok♬ ceilings - Sped Up Version - Lizzy McAlpine

Більше лайфхаків:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти