StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Засяє як з автосалону: яким засобом відмити салон автомобіля

16 червня 2024, 01:30оновлено 17 червня, 14:52
464
Чим краще мити машину всередині - як почистити салон машини в домашніх умовах.
салон
Яку хімію використовувати для чищення салону авто / Колаж: Главред, Фото: Pixabay/lqiuz, Pixabay/olivermonschau

Навіть за найдбайливішого використання салон автомобіля рано чи пізно потребуватиме очищення від різних плям і забруднень. Багато хто звертається в спеціалізовані автомийки, де також надають послуги хімчистки салону.

Однак за бажання очистити забруднений салон автомобіля можна самостійно, не вдаючись до дорогих послуг. Для цього підійдуть засоби, які знайдуться буквально в кожному будинку.

Читайте наш матеріал "Відтане за пару хвилин: як очистити автомобіль від льоду".

Як очистити салон автомобіля від бруду

Для початку дістаньте з салону авто все непотрібне сміття і мотлох. Це можуть бути старі непотрібні чеки з магазину, порожні банки або пляшки з-під води, кульки, обгортки тощо. Загляньте під крісла, адже там можуть бути несподівані "сюрпризи". Потім варто виконати сухе прибирання - за допомогою пилососа з різними насадками видаліть пил, бруд і дрібне сміття.

Потім займіться вологим прибиранням і видаленням плям і забруднень. Для цього можна використовувати спеціальний засіб для чищення або поліроль для панелей автомобільного салону. Скло можна очистити спеціальним засобом для миття вікон з ганчіркою з мікрофібри.

Чим почистити тканинні сидіння в машині

Якщо сидіння авто сильно забруднилися, зручніше буде їх демонтувати і чистити у квартирі або гаражі. Для цього ознайомтеся з інструкцією знімання/встановлення сидінь авто. Ви можете використовувати спеціальні засоби для очищення тканини або скористатися народними засобами.

Зробіть розчин, додавши на літр води дві столові ложки соди. Добре розмішайте і нанесіть розчин на щітку для очищення. Потім активно протріть плями на сидінні до повного зникнення.

Що таке сода

Гідрокарбонат натрію - це неорганічна речовина, натрієва кисла сіль вугільної кислоти з хімічною формулою NaHCO3. У звичайному вигляді - дрібнокристалічний порошок білого кольору. Використовується в промисловості, харчовій промисловості, в медицині як нейтралізатор хімічних опіків шкіри та слизових оболонок концентрованими кислотами і для зниження кислотності шлункового соку. Також застосовується в буферних розчинах, пише Вікіпедія.

Як почистити шкіряні сидіння

Якщо у вашому авто шкіряний салон, скористайтеся перевіреним способом очищення сидінь. Для цього зробіть мильний розчин (у воді розчиніть безбарвне мило - дитяче, господарське, тверде та рідке). Зробіть розчин із теплою водою і спіньте, а потім м'якою губкою або ганчіркою наносьте розчин на місця забруднення, акуратно видаляючи їх.

Дивіться відео - як правильно і швидко помити автомобіль:

Чим відмити шкіряний салон

Для очищення шкіряного салону автомобіля скористайтеся одним з ефективних варіантів:

  • ганчірка або рушник із мікрофібри;
  • шматок замшевої тканини;
  • щіткою з м'якою щетиною;
  • спеціальний кондиціонер для шкіри.
Універсальний засіб для чищення
/ Інфографіка: Главред

Більше новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти