StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Як позбутися плісняви на гумці пральної машини: 3 ефективних способи, які не коштують ні копійки

28 серпня 2022, 02:15оновлено 19 вересня 2022, 16:26
Щоб відмити плісняву на манжеті пральної машини, не потрібні дорогі засоби. Впоратися з проблемою допоможуть прості засоби, які є на кожній кухні.
Стиральна машина, стирка, плесень в стиральной машине
Як позбутися плісняви на гумці пральної машини/ ua.depositphotos.com

Через високу вологість і погане провітрювання на гумці пральної машини може з’явитися пліснява. Часто вона з’являється у непомітних місцях, тому тривалий час може здаватися, що проблеми немає. Проте коли її наявність "випливе" пізніше, плісняви уже буде багато і вона весь цей час контактуватиме з вашим одягом під час прання.

Так, ситуація не з приємних. Але нічого страшного у цьому немає, адже проблему можна легко подолати.

Щоб пліснява на гумці пральної машини не утворювалася зовсім, потрібно після кожного прання протирати там зайву вологу, яка могла залишитися. Сам барабан машинки варто щоразу добре провітрювати і просушувати, залишаючи двері відчиненими на якийсь час.

відео дня

Як прибрати плісняву на гумці пральної машини

Якщо пліснява уже утворилася, можна застосувати декілька ефективних способів, щоб позбутися від неї.

1. Білизна

Засіб потрібно розвести у воді в пропорції 1:4, і потім цей розчин нанести на гумову манжету й ретельно протерти губкою. Для захисту рук краще використовувати гумові рукавички.

Після цього для кращого очищення усієї пральної машини можна увімкнути прання без одягу у барабані, заливши туди розчин білизни з оцтом. Обидві рідини потрібно змішати у рівних пропорціях. Прання запустити на максимальній температурі й без віджиму.

2. Перекис водню і сік лимона

Для розчину потрібно у 2 склянках води розвести пів склянки перекису водню і четвертину склянки лимонного соку. Замість соку лимона можна взяти лимонну кислоту. Розчином ретельно протерти забруднені місця.

3. Оцет

Це ще один хороший підручний засіб, який допоможе позбутися плісняви на гумці пральної машини. Щоб очистити плісняву, потрібно нанести оцет на кухонну губку, додати трішки будь-якого миючого засобу і протерти ущільнюючу губку, а також сам барабан.

Після цього потрібно помити машинку всередині гарячою водою з господарським милом. Для цього 200 г мила розчинити у 4 л води. Якщо будете брати менше води, просто розрах*йте відповідну пропорцію.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти