StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Як швидко освіжити одяг без прання: 8 простих порад, які приберуть усі без винятку запахи

18 серпня 2022, 02:15
41707
Якщо вам терміново потрібно одягти якусь річ, але часу на прання зовсім немає, скористайтеся одним із простих способів, які допоможуть швидко освіжити одяг.
Стирка, стиральная машина, одежда
Як швидко освіжити одяг без прання/ ua.depositphotos.com

Ви одягнули улюблену футболку лише кілька разів, проте вона вже встигла увібрати у себе "усі запахи світу"? І от вам знову терміново потрібно одягти саме цю річ, але немає часу на прання, або ж немає можливості її випрати?

Не потрібно одразу панікувати. Є низка способів, як швидко освіжити одяг без прання. Ви зможете позбутися неприємних запахів і зробити ваш одяг свіжішим, що дозволить йому протриматися ще трохи часу до того, як ви зможете його випрати.

1. Горілка

Розчин горілки з водою може швидко прибрати запах з одягу, навіть якщо він сильний. Горілка вбиває бактерії, які і є першопричиною неприємних запахів.

відео дня

Потрібно змішати горілку з водою у розрахунку 1:2. Розчин переливаємо у пульверизатор і обприскуємо ним одяг.

Далі потрібно почепити одяг, щоб він висох, адже після такої обробки він буде трохи вологий. Запах горілки вивітриться у міру висихання речей.

2. Морозильна камера

Низькі температури також мають властивість вбивати бактерії. Тому ще один хороший спосіб, як швидко прибрати неприємний запах з одягу – це покласти його на декілька годин або на ніч у морозилку. Потім потрібно вийняти річ і прогріти її за кімнатної температури перед тим, як одягати.

3. Сода

Нейтралізувати неприємні запахи також допоможе харчова сода. Вона має властивість вбирати у себе запахи.

Розкладіть річ на рівній поверхні й посипте зверху тонким шаром соди. Через 20 хвилин струсіть порошок, а залишки приберіть серветкою.

4. Наповнювач для котячого туалету

Такі гранули для кошачого туалету добре вбирають запахи. Тому можна насипати трішки наповнювача безпосередньо на річ, або ж поставити у шафі невеликий відкритий пакет з гранулами.

5. Кава

Кава також є хорошим фільтром, який вбирає неприємні запахи з одягу. Відсипте трішки кавових зерен у ємність, а над нею почепіть вашу річ, яку потрібно освіжити, і залиште так на деякий час.

6. Пара

Ще одним хорошим способом швидко зробити одяг свіжішим є пара. Якщо у вас немає спеціального відпарювача, то можна влаштувати одягу відпарювання підручними засобами: набрати у ємність гарячої води, поставити у ванній і почепити одяг над нею.

Можна додати у воду кілька крапель вашої улюбленої ефірної олії – тоді річ буде не лише свіжішою, а й буде приємно пахнути. Після такої процедури одяг потрібно просушити від вологи.

7. Ефірні олії

Щоб надати одягу приємного запаху, можна скористатися ароматичними оліями. Для цього змочіть кілька шматочків вати у вашій улюбленій аромаолії і покладіть у шафу. Через якийсь час ваші речі вберуть у себе приємні аромати.

8. Свіже повітря

Можна просто розвісити одяг на балконі або на вулиці, щоб він провітрився. Проте робити це варто у вітряну погоду. Але такий спосіб не зможе впоратися зі стійкими неприємними запахами – йому під силу прибрати лише легкі запахи й трішки освіжити речі.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти