StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

І сліду не залишиться: два дуже ефективні способи знищити бур'яни надовго

19 лютого 2024, 14:05
Щоб зберегти траву зеленою і здоровою, експерт радить припиняти проблеми з бур'янами в зародку.
І сліду не залишиться: два дуже ефективні способи знищити бур'яни надовго
Який найкращий засіб від бур'янів / Колаж Главред, фото flickr (kattebelletje, Cheryl Colan)

Перш ніж дістати засіб для знищення бур'янів, ви, можливо, здивуєтеся, дізнавшись, що є два дуже ефективних способи позбутися набридливої проблеми природним шляхом.

Усунення небажаних рослин - поширена проблема багатьох садівників, і для цього зовсім не обов'язково використовувати хімікати, які можуть просочуватися в ґрунт, забруднюючи ґрунтові води і завдаючи шкоди корисним істотам, таким як дощові черв'яки.

У Ханни Роусон, експерта з садівництва в J.Parker's, є два простих трюки в рукаві для розв'язання цієї одвічної проблеми, і обидва вони на славу прості, дешеві і - що найголовніше - натуральні, пише Mirror.

відео дня

"Ви можете знищити бур'яни, обливши їх кип'яченою водою з чайника. Звісно, будьте обережні, щоб не забризкати пальці ніг! Гаряча вода вдарить по рослині, і вона загине протягом одного-двох днів", - пояснює вона.

Цей метод відмінно справляється з бур'янами у внутрішньому дворику, але Ханна каже, що потрібно бути обережним, пробуючи цей метод у саду, оскільки бризки окропу можуть легко пошкодити інші рослини. Якщо ви не впевнені у використанні окропу, Ханна рекомендує використовувати оцет як безпечну та ефективну альтернативу. В оцті багато оцтової кислоти, яка є природним вбивцею бактерій.

"Це чудовий спосіб знищити всі небажані бур'яни, які перебувають у силосній ямі і не оточені потрібними рослинами", - каже вона.

Наповніть пляшку з розпилювачем білим оцтом і обприскайте їх, якомога ближче до коріння. Звичайний оцет також допомагає позбутися бур'янів назавжди. Ви також можете спробувати використовувати лимонний сік, оскільки він містить лимонну кислоту, яка може спричинити в бур'янів в'янення.

"Як і будь-яка рослина, бур'яни можуть бути однорічними або багаторічними. Однорічних бур'янів легше позбутися, оскільки вони ростуть лише один рік або сезон", - каже Ханна. "Вони можуть швидко з'явитися, але їх можна так само швидко видалити. Багаторічні бур'яни складніші, оскільки вони з'являтимуться з року в рік. У них більш глибоке коріння, ніж у їхніх однорічних побратимів, і якщо їх не видаляти, вони повернуться, щоб знущатися над вами".

Ідентифікація бур'янів часто може виявитися складним завданням, тому Ханна рекомендує скористатися додатком або онлайн-довідником.

Щоб зберегти траву зеленою і здоровою, експертка радить припиняти проблеми з бур'янами в зародку. Вона радить регулярно скошувати траву, щоб тримати бур'яни під контролем, пояснюючи: "Це допомагає послабити їх, а також не дає їм проростати, що, своєю чергою, перешкоджає їхній повторній появі".

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти