StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Щоб не гнилий і не кислий: як вибрати ананас на Новий Рік

13 грудня 2023, 02:42
498
Прості поради допоможуть вам вибрати ідеальний ананас для новорічного столу.
Як вибрати ананас
Як вибрати ананас / Колаж Главред, фото: pixabay.com, скріншот YouTube

З настанням святкового сезону ми всі прагнемо прикрасити наші столи свіжими та смачними фруктами. Ананас - прекрасний вибір для новорічного столу.

Ми дізнавалися, як правильно вибрати ананас, коли його найкраще купувати і як зробити, щоб цей тропічний фрукт прямо у себе вдома.

Як дізнатися, ананас стиглий чи ні?

Вибір стиглого ананаса - це мистецтво. Зверніть увагу на запах - стиглий ананас повинен мати солодкий, фруктовий аромат. Також, при легкому натисканні на дно ананаса, він повинен бути пружним, але не твердим. Листя біля основи ананаса також можуть дати підказку: якщо вони легко відокремлюються, ананас, швидше за все, стиглий.

відео дня

Коли найкраще купувати ананас?

Ідеальний час для покупки ананаса – в період з весни до літа, коли цей фрукт знаходиться в своєму сезоні. У цей період ананаси найчастіше будуть більш стиглими, соковитими і смачними. Однак, сучасні умови транспортування дозволяють нам насолоджуватися ананасами практично в будь-який час року.

Що робити, щоб ананас дозрів в домашніх умовах?

Якщо ви купили ананас, який здається трохи зеленим або недозрілим, є кілька хитрощів, щоб прискорити його дозрівання. Поставте ананас в тепле місце, переважно на сонці, і залиште його протягом декількох днів.

Щоб прискорити процес, помістіть його разом з яблуками або бананами – вони виділяють етенілен, газ, що сприяє дозріванню фруктів.

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти