StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Чим промити пральну машину від запаху та бруду: результат миттєвий

8 серпня 2024, 01:43
416
Як позбутися запаху в пральній машині за допомогою побутових предметів - Главред зібрав корисні поради.
Чим промити пральну машину від запаху та бруду: результат миттєвий
Як позбутися запаху в пральній машині / колаж: Главред, фото: ua.depositphotos.com

Який засіб прибирає запах із пральної машини надовго - спеціалісти розповіли про дієві методи. Іноді барабани пральних машин не завжди мають приємний запах ополіскувача, а згодом і одяг починає мати неприємний запах. Причиною неприємних запахів у пралці можуть стати відкладення жиру і залишків миючих засобів в стоках, на фільтрах і резинах.

На щастя, зараз у магазинах існує безліч видів спеціальних засобів для очищення пральної машини. Досвідчені фахівці також розповіли про дієві методи очищення пралки у домашніх умовах.

Чому йде неприємний запах із пральної машини

Фахівці розповіли, що найчастіше причиною неприємного запаху із пральної машини є неправильна експлуатація. Часто на барабані пралки утворюється накип і згодоп з'являється болотяний запах. Також сморід може з'явитись через бактерії та плісняву, які розмножуються у вологому середовищі. Бактерії можуть живитись частинками порошку, які не повністю розчинилися, із ворсинок від одягу, або крихти їжі із кишень.

відео дня

Обов'язково після закінчення прання потрібно виймати всю білизну, а дверцята пралки варто залишати прочиненими, щоб пральна машина могла висохнути і провітритися - це допоможе уникнути смороду.

Універсальний засіб для чищення
Як зробити універсальний засіб для чищення / Інфографіка: Главред

Як почистити барабан пральної машини від неприємного запаху

  • Фахівці розповіли, що у домашніх умовах барабан пралки можна почистити за допомогою розчину оцту і соди. Потрібно змішати 2 склянки столового оцту, ¼ чашки харчової соди, ¼ склянки води. Це все необхідно ретельно змішати та висипати у лоток для мийних засобів. Однак, оцет необхідно залити безпосередньо у барабан. Після цього потрібно уввімкнути пральну машину в холосту та вибрати максимальну температуру і найдовший режим.
  • Також можна очистити пральну машину за допомогою відбілювача. Для початку необхідно залити в барабан 100 мл відбілювача із хлоркою та обрати опцію прання. Однак, не виставляйте температуру нижче 60 °С і пралка має працювати без речей всередині.
  • Також за допомогою лимонної кислоти можна позбутись накипу та неприємного запаху із пральної машини. Для цього необхідно засипати лимонну кислоту в лоток для миючого засобу і запустити її на довгий цикл, виставивши максимально високу температуру. Після цього варто ще раз промити пралку, обравши режим полоскання, щоб видалити лимонну кислоту із барабану.
  • Водою із оцтом можна протерти та очистити барабан та барабанні вставки пральної машини. Розчин із оцту та води потрібно приготувати у рівних пропоціях та протерти м'якою губкою або ганчіркою.

Більше цікавих новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти