StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Чим категорично не можна мити скляну плиту: відповідь здивує вас

18 квітня 2024, 19:21оновлено 20 квітня, 22:23
Експерти попереджають, що використання занадто великої кількості води та навіть неправильне витирання є найбільшою помилкою під час прибирання плити.
Чим категорично не можна мити скляну плиту: відповідь здивує вас
Як правильно мити скляну плиту / колаж: Главред, фото: unsplash, pexels

Експерт розповів про тонкощі прибирання скляних поверхонь та попередив про ризики, якщо мити скляну плиту неправильно. Часто люди прибирають на кухні, ніби вмикається "автопілот". Однак, іноді варто задуматись, як правильно мити ті, чи інші речі на кухні.

Вам також буде цікавий матеріал: Як почистити сифон на кухні: сантехнік назвав вибуховий засіб для будь-якого зливу.

Фахівець розповів, коли справа доходить до чищення плит, потрібно бути трохи обережнішими. Джон Каттс попереджає, що використання абразивних губок, велика кількість води та навіть неправильне витирання може стати одним із серйозних помилок на кухні, передає Mirror.

відео дня

"Є кілька поширених помилок, які багато хто з нас робить, коли справа доходить до чищення скляних плит і поверхонь. Використання засобу для миття скла може здатися очевидним і швидким рішенням, але агресивні хімічні речовини в цьому продукті насправді можуть завдати поверхні більше шкоди, ніж користі. Також слід уникати абразивних губок, замість цього ви повинні використовувати тканину з мікрофібри, щоб чистити м’якими круговими рухами", - пояснив фахівець.

Відомо, що часто засоби для миття вікон і скла містять аміак, який ефективно видаляє стійкий бруд та плями, однак із часом може вразити робочу поверхню. Якщо мити таким засобом плиту, то під час її нагрівання може вивільнити корозійний аміак у повітря.

Такий хімікат може призвести до опіків очей, носа, горла та дихальних шляхів, а це може навіть призвести до пошкодження легенів та летальних випадків. Тому, щоб бути в безпеці, краще використовувати білий оцет. Він містить оцтову кислоту, яка добре розщеплює жир і бруд, видаляючи будь-які стійкі плями.

Експерт радить протирати його круговими рухами, щоб запобігти подряпинам і слідам. Також варто уникати зішкрябування плям ножем або додавати воду.

"Під час чищення варильної панелі використовуйте суху тканину з мікроволокна, щоб спочатку витерти пил, бруд і крихти, щоб мати можливість належним чином очистити скло", - додав фахівець.

The Daily Mirror

The Daily Mirror - британська національна щоденна газета у форматі таблоїд та є першим представником таблоїдної журналістики.
Газету заснував Альфред Хармсворт 2 листопада 1903 року. Спочатку Daily Mirror замислювалася як газета для жінок, що видається жінками, і мала стати "віддзеркаленням жіночого життя". Це не принесло успіху, тому Хармсворт вирішив зробити газету кольоровішою і з ширшим колом висвітлюваних питань, пише Вікіпедія.

Більше цікавих новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти