StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Чим замінити пральний порошок: 3 простих способи, які не коштують ні копійки

31 серпня 2022, 12:58
Якщо запаси порошку закінчилися раптово, є прості засоби, які можна використати замість прального порошка у машинці. Вони відперуть плями точно не гірше.
Стирка, стиральная машина
Чим замінити пральний порошок/ ua.depositphotos.com

Пральний порошок якраз закінчився, немає можливості просто зараз поповнити свої запаси, а одяг терміново потрібно випрати? Не панікуйте, навіть у такій ситуації є вихід.

Якщо виникає запитання, чим можна замінити пральний порошок, у нагоді можуть стати підручні засоби, які є вдома у кожної господині.

Для прання у пральній машині

1. Сода і бура

Потрібно змішати 200 г бури і 200 г харчової соди, утворену суміш порошків пересипати у чисту суху тару і використовувати замість прального порошка під час прання у машинці.

відео дня

Коли засипатимете суміш у пральну машину, беріть по 30 грам на кожних 2 кг одягу. При цьому замінник порошку спочатку потрібно насипати у склянку, залити гарячою водою і розчинити, а уже потім використовувати розчин.

2. Домашній порошок з 4 інгредієнтів

Для приготування такого порошку знадобляться: 200 г соди, 200 г бури, 200 г повареної солі та 100 мл винного оцту.

Потрібно змішати усе, крім винного оцту (його ставимо поруч з сумішшю в окремій ємності). Під час прання сиплемо у машинку 40 г суміші і ллємо 2 чайні ложки оцту в розрахунку на кожні 2 кг одягу.

У багатьох випадках такий власноруч виготовлений порошок зможе впоратися із завданням не гірше, ніж магазинні засоби. А винний оцет зіграє роль кондиціонера і пом’якшить одяг.

Для ручного прання

1. Сода і господарське мило

З таких простих інгредієнтів, які точно є у кожному домі, досить легко можна приготувати домашній гель для прання. З таким гелем одяг перуть вручну – у машинку автомат його краще не заливати.

Для приготування гелю беремо 2 л води, 100 г харчової соди і 100 г господарського мила. Мило потрібно натерти на тертці і залити водою. Потім розігріти воду на плиті на маленькому вогні, аж поки не розчиниться все мило. Після цього додати соду і перемішати.

Цю суміш залишити під кришкою на добу, потім перелити у чисту тару.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти