StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Чим натуральним можна пофарбувати яйця: результат вразить кожного

30 квітня 2024, 21:50оновлено 2 травня, 10:41
2165
Чим можна пофарбувати яйця без барвників - Главред зібрав корисні поради, як прикрасити яйця до Великодня.
Чим натуральним можна пофарбувати яйця: результат вразить кожного
Як пофарбувати яйця на Великдень / колаж: Главред, фото: unsplash

Як пофарбувати яйця на Великдень натуральними продуктами та які продукти на кухні для цього знадобляться - Главред зібрав корисні лайфхаки.

Прочитайте цікавий матеріал: Перемога в "Великодньому двобої" яйцями гарантована: як обрати найміцніше яйце.

Досвічена господиня у своєму каналі на Youtube поділилась порадами, як із продуктів, які є на кухні кожної господині, пофарбувати великодні яйця у різноманітні кольори та відтінки.

Чим можна замінити фарбу для яєць

  • Досвідчені господині розповіли, що куркума надасть насичений жовтий колір яйцям. Варто додати 2 столові ложки куркуми у воду та варити у ній яйця близько 20 хвилин.
  • Всім відомий метод фарбування яєць за допомогою лушпиння цибулі. За допомогою такого методу яйця можуть забарвитись у коричневий, жовтий та помаранчевий кольори. Для цього варто зварити цибулеве лушпиння впродовж 40 хвилин, а потім опустити туди яйце.
  • Каркаде може допомогти зафарбувати яйця у блакитний колір. Для цього потрібно заварити упаковку чаю каркаде, а потім опустити крашанки у воду та варити 15-20 хвилин. Потім варто залишити яйця у цьому розчині на 3 години, щоб мати гарний блакитний відтінок.
  • За допомогою відвару червоної капусти також можна отримати красивий відтінок синього або блакитного. Для цього варто червону капустину дрібно нашаткувати, а потім це все залити невеликою кількістю води та варити. Після того, як вода із капустою закипіла, потрібно ще 45 хвилин варити її на маленькому вогні. Потрібно почекати, поки розчин із капустою охолоне, а потім вже необхідно додати у відвар 5 столових ложок оцту. Після цього варто покласти туди вже відварені яйця і залишити їх у розчині на 30 хвилин.
  • Щоб отримати насичений темно-червоний колір, варто застосувати буряк. Для фарбування яєць у червоний колір, варто нарізати буряк, залити його водою та поставити на вогонь на 40 хвилин, а потім опустити туди яйця.

Що таке великоднє яйце?

Великоднє яйце - обрядова їжа та ритуальний символ у великодніх звичаях, обрядах та іграх. Дарувати пофарбовані в червоний колір яйця на Великдень - давній звичай. У християнстві яйце тлумачать як символ гробу і воскресіння, а червоний колір символізує для християн кров розп'ятого Христа. Крім того, червоний колір одночасно вказує і "на царську гідність Спасителя".

Який натуральний фарбник фарбує яйця в синій колір

Щоб отримати колір космічного неба, яскравий відтінок синього, варто використати жменю замороженої чорниці або лохини. Потрібно ягоди ретельно розтерти, щоб вийшло пюре. Туди також потрібно додати трішки води. а потім попередньо зварені яйця варто замочити у цьому розчині на 3-4 години.

Якщо ви хочете отримати насичений темно-синій колір, тоді варто спробувати метод із чаєм каркаде та гібіскусом. Для цього потрібно відварити настій із каркаде та гібіскусу впродовж 30 хвилин. Після цього варто додати туди крашанки і вже за 10 хвилин яйця отримають гарний колір.

Дивіться відео про те, як пофарбувати яйця на Великдень:

Більше цікавих новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти