StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Жовтих плям більше не побачите: чим відмити куркуму

11 серпня 2024, 11:09
396
Коли справа доходить до того, як прибрати плями куркуми, чимало господить розводять руками, однак дієві методи є.
Куркума, пятно
Як відмити куркуму зі скатертини чи одягу / Колаж: Главред, фото: flickr, скрін з відео

Куркума відома своєю користю для здоров'я та потужними властивостями, однак вона може залишити стійкі плями, при чому не лише на одязі, але й на поверхнях. Тому варто знати, що нейтралізує куркуму найкраще.

Як пише Better Homes & Gardens​​​​​​​, насичений золотисто-жовтий пігмент цієї прянощі, що відноситься до сімейства імбиру, має велику стійкість, тому куркуму використовують для фарбування тканин. Щоб відмити одяг, потрібно його замочити у тому, в чому розчиняється куркума найкраще, тобто у спирті.

Ще один варіант, як відмити куркуму від скатертини, штанів чи футболки - це рідний пральний порошок. Нанесіть його безпосередньо на забруднену ділянку та скористайтеся зубною щіткою з м’якою щетиною або вологим рушником, щоб обережно почистити пляму, перш ніж дати їй відмокнути протягом 10 хвилин.

відео дня

Можна спробувати відмити одяг від куркуми і перекисом водню. Він, до речі, діє у випадку, якщо у вас виникло запитання, як прибрати каррі з одягу. Достатньо протерти пляму від прянощів ватним диском, змоченим у перекисі.

Що таке Better Homes & Gardens?

Better Homes & Gardens - видання, що було створене в 1922 році в Де-Мойні, штат Айова. Протягом ста років Better Homes & Gardens є незамінним ресурсом ідей для дому, страв і рецептів для повсякденних і особливих випадків, а також садових ноу-хау, з якими неможливо конкурувати, йдеться на їхньому сайті.

Читайте також інші новини про виведення плям:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти