StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Ви все життя зберігали яйця не там: кухар розповіла про секрет їх приготування

17 жовтня 2023, 03:15
Експерти розповіли, де слід зберігати яйця - і чому не варто готувати прямо з холодильника.
Яйца, хоодильник
Експерти розповіли, де слід зберігати яйця / Колаж Главред, фото: pixabay, ua.depositphotos.com

Яйця є невід'ємною частиною нашого раціону. Незалежно від того, чи ви їсте яєчню на сніданок, чи використовуєте її для випічки, за підрахунками ми споживаємо приблизно 202 яйця на людину на рік.

Незважаючи на їх популярність, досі точаться дискусії навколо яєць - точніше, де їх слід зберігати. Деякі люди наполягають на тому, щоб зберігати їх у холодильнику, тоді як інші тримають їх в шафі. Але що правильно?

На думку експертів, найкраще місце для зберігання яєць – це холодильник, але важливо дістати їх приблизно за 30 хвилин до використання, інакше раптова зміна температури може пошкодити шкаралупу або знизити її в’яжучі властивості під час випічки, про це йдеться у звіті YorkshireLive.

відео дня

Агенство харчових стандартів радить зберігати цілі яйця в сухому прохолодному місці, найкраще в холодильнику, доки ви їх не використаєте. Ви також повинні переконатися, що ви чергуєте запаси, щоб спочатку використовувати найстаріші яйця та не використовувати яйця після терміну їх придатності, вказує mirror.

Також зберігайте яйця в оригінальних коробках. Вони краще пом’якшують яйця, щоб запобігти розбиттю.

Також вам слід уникати відсіків для яєць, вбудованих у дверцята холодильника. Яйця найкраще зберігати в основній частині холодильника на середній полиці, найкраще позаду. Це тому, що температура вашого холодильника залишається найнижчою та стабільною в цій зоні, на відміну від дверцят холодильника, які схильні до температурних коливань через регулярне відкривання.

Анна Вільямс, головний шеф-кондитер відзначеного нагородами ресторану Fallow, каже: "Це місце в холодильнику найкраще зберігати яйця при постійній температурі, а картонні коробки забезпечують ідеальний рівень захисту, крім того, на них буде вказано термін придатності".

Доктор Стюарт Фаррімонд також погоджується, дверцята холодильника зовсім не найкраще місце для яєць. Він пояснює в The Science of Cooking, що це може збовтати яєчні білки ще до того, коли ви дійсно захочете їх використати.

Інші поради включають зберігання подалі від їжі з різким запахом, адже яєчна шкаралупа пориста, а також тримайте їх подалі від сирого м'яса.

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти