StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Впорається навіть "криворукий": експерт розповів, як ідеально пофарбувати будь-яку стіну

31 жовтня 2023, 12:42
2898
Фарбування стіни може бути захоплюючим і творчим процесом, який додасть вашому інтер'єру свіжий вигляд.
Експерт розповів, як ідеально пофарбувати будь-яку стіну
Експерт розповів, як ідеально пофарбувати будь-яку стіну / Колаж Главред, фото: скріншот YouTube

Фарбування може бути однією з найпоширеніших домашніх завдань, але експерти кажуть, що власники будинків можуть не фарбувати стіни так успішно, як могли б.

Щоб допомогти, професіонали з Toolstation поділилися керівництвом про те, як ідеально пофарбувати стіни, пише Express.

"Для початку звільніть кімнату від меблів. Ви хочете прибрати якомога більше меблів і м'яких меблів, щоб було достатньо місця для роботи і руху. Потім захистіть підлогу, накривши всі килими і меблі, які не можна переміщати, курними листами, щоб вони не забруднилися і не пролилися", - кажуть фахівці.

відео дня

Далі експерти радять перевірити поверхню стіни - видаліть всі цвяхи або скоби зі стіни і ослабте розетки, щоб вони звисали, залишивши поверхню стіни відкритою.

Після цього фахівці рекомендують вирівняти поверхню стіни за допомогою шпаклівки і заповнити всі тріщини або забруднення.

Обов'язково дайте йому висохнути протягом години, перш ніж шліфувати поверхню. Домашні майстри можуть використовувати для цього або механічну шліфувальну машину, або шліфувальний папір, переконавшись, що вони обробили всю поверхню стіни.

"Наклейте малярську стрічку біля ділянок, які ви хочете залишити без фарби, таких як плінтуси, вимикачі світла або розетки. Потім нанесіть не менше двох шарів ґрунтувальної фарби за допомогою малярного валика, рівномірно покриваючи стіну, перш ніж залишити сохнути не менше ніж на три години", - відзначили фахівці.

Після того, як ґрунтовка висохне на дотик, використовуйте пензлик, щоб нанести фарбу на краї стіни, і малярський валик, щоб покрити середню частину стіни.

Після рівномірного нанесення двох шарів фарби дайте висохнути принаймні шість годин.

Може бути важко визначити, скільки фарби вам потрібно, щоб покрити стіну, але професіонали рекомендують близько літра фарби на 10 м2 площі поверхні стіни.

Виходячи з цього розрахунку, домашні майстри можуть виміряти стіни та кімнати, щоб визначити, скільки літрів приблизно потрібно.

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти