StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Як прибрати наліт з праски: господиня поділилась найпростішим способом

1 липня 2024, 14:21оновлено 1 липня, 15:31
4830
Попрасувати речі швидко іноді не вдається через жахливий наліт на прасці. Можна довго намагатися відтерти його, якщо не знати одного секрету.
подошва утюга
Як почистити праску, якщо вона пригоріла або в нальоті / Колаж: Главред, фото: flickr

В наш час чимало домашніх справ вже може виконати техніка: їсти варить мультиварка, пере одяг пральна машинка, прибирає підлогу робот полосос. Але до прасування речей без рук господинь ще технології не дійшли. Тому з цим можуть виникнути складнощі. Особливо, якщо за праска забруднилась. Тому важливо знати, чим очистити підошву праски від нагару чи нальоту.

SuperГОСПОДАРКА в етері "Сніданок з 1+1" розповіла про простий і ефективний спосіб, як прибрати наліт з праски, чи інші забрудення в домашній умовах. За її словами для цього достатньо взяти оцет і ганчірку.

Для початку нагрійте праску до теплої температури, візьміть змочену оцтом ганчірку та протягом кількох хвилин інтенсивно тріть підошву праски. Якщо забруднення дуже в'їлося, залишіть відключену від мережі праску на ніч на ганчірці, рясно промоченій оцтом.

Дивіться відео, як очистити праску від забруднень:

Чим очистити підошву праски від нагару

Якщо у вас немає оцту, очистити праску саме від нагару може допомогти сода. Зробіть суміш із 2 столових ложок соди та 1 столової ложки води, нанесіть утворену пасту на підошву праски. Через 5-7 хвилин зніміть її з праски сарветкою.

Ще один перевірений багатьма господинями варіант, як очистити праску від нагару - перекисом водню. Достатньо просто нанести його на вату, або ватний диск та обережно протерти підошву. Після того, як нагар зникне, не забутьте протерти праску вологою тканиною.

Як почистити праску, якщо вона пригоріла

Буває й так, що через необережність під час прасування на прасці залишаються залишки пригорілої тканини. У такому випадку візьміть столову ложку порошку лимонної кислоти та розчиніть її у склянці води. В отриманій рідині рясно змочіть марлю та пропрасуйте її, доки нагар не зійде.

Чим почистити праску з тефлоновим покриттям у домашніх умовах

Тефлонове покриття вимагає особливого догляду, тому з очищенням такого типу прасок слід бути дуже обережними. Однак суміш оцту і солі з легкістю впорається із забрудненнями, при тому не пошкодивши поверхню праски. Нанесіть оцет і сіль у рівних пропорціях на ватний тампон і витріть бруд з праски.

Що відомо про "Сніданок з 1+1"

"Сніданок з 1+1" — ранкове шоу телеканалу 1+1 виробництва 1+1 Media. Програма триває три години і є найдовшим в Україні ранковим шоу у прямому ефірі. "Сніданок з 1+1" подає новини, розваги, корисні поради та інтерв'ю з цікавими гостями у прямому ефірі. Програма містить декілька ранкових випусків ТСН, повідомляє Вікіпедія.

"Сніданок з 1+1" має власну музичну студію, тому в програмі звучить жива музика. На YouTube канал "Сніданку з 1+1" підписано понад 500 тисяч користувачів.

Інші лайфхаки і поради щодо догляду за домом:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти