StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Як правильно клеїти супер клеєм: прості, але дуже корисні поради для господаря

19 лютого 2024, 05:30оновлено 19 лютого, 19:17
41531
Якщо ви не знаєте, як правильно клеїти на клей момент, подумайте не лише про те, що треба клеїти по шву, а й про підготовку деталей, які потрібно з'єднати.
Суперклей
Як добре приклеїти суперклеєм будь-яку деталь / Скриншот YouTube

Кожен господар добре знає, що суперклей - практично незамінна річ у будинку. Клей допомагає виконати безліч дрібних робіт і скріпити різні деталі. Як користуватися клеєм момент, який дуже популярний, або його аналогами, відомо, здавалося б, усім: головне, клеїти по шву і діяти швидко. Але часом деталі не склеюються, оскільки щось робиться неправильно. Ми розповімо, як уникнути типових помилок.

Сподобався матеріал? Ось, що ще вас може зацікавити: як прати пуховик, щоб пух не зім'явся: спосіб, який спрацює ефективно

Як правильно клеїти клеєм момент

Уважно огляньте деталі, які будете клеїти

відео дня

Часто буває, що все робиться начебто правильно, але клей деталі не з'єднує. Часом проблема в занадто низькій або високій вологості довкілля, що позначається і на деталях. Якщо поверхня надто суха, її потрібно злегка зволожити і тільки після цього клеїти. Але якщо вона занадто волога, потрібно ретельно протерти поверхню, інакше з'єднання не буде.

Кислотність однієї з поверхонь

Суперклей може не тверднути і не скріплювати те, що ви клеїте, через кислотну природу однієї з поверхонь. У такому разі відбувається хімічна реакція і гель просто не клеїть. Тоді слід промити поверхню водою і содою, висушити деталі і клеїти їх по шву.

Не потрібно економити на суперклеї

У господарських магазинах клей продається на будь-який гаманець і різні випадки. Протн зверніть увагу, що не варто вестися на ціну і брати найдешевший клей. Адже в подібній ситуації ви можете купити гель поганої якості, і тоді вам навряд чи допоможуть перший і другий вище описані способи. Підозріло дешевий клей - гроші на вітер, і склеїти щось потрібне у вас не вийде.

Слід пам'ятати про термін придатності суперклею

Не можна забувати і про те, що у суперклею є термін придатності. Зазвичай це 3-6 місяців. Якщо клей прострочений, він втратить свої клейкі властивості і просто не склеїть ваші деталі, або взагалі затвердіє. Перед покупкою можна дуже акуратно натиснути пальцями на тюбик (але не сильно, не перестаратися), щоб переконатися, що там гель, а не затверділа речовина.

Краще купувати клей у знайомих вам магазинах і тих марок, якими ви вже користувалися і знаєте їхні особливості та ефект.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти