StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Як визначити хороший чай чи ні: 3 головні ознаки підробки

30 серпня 2023, 11:29оновлено 30 серпня 2023, 12:11
Главред розповість, як безпомилково вибрати хороший чай.
Як визначити хороший чай чи ні
Як визначити хороший чай чи ні / колаж: Главред, фото: скріншот

Чай - один з найпопулярніших напоїв. Він стоїть на ряду з кавою і різними соками, однак, на жаль як і багато інших продуктів - часом продається підробленим і ненатуральним. Ми розповімо, як вибрати чай, а не підробку, спираючись на кілька ознак.

Як визначити хороший чай чи ні - зовнішній вигляд

За зовнішнім виглядом листя чаю (чаїнок) можна багато чого зрозуміти. Хороший чай відрізняється цілими листям. Вони в упаковці всі будуть приблизно одного розміру. Також важливий колір, хороший чай той, у якого всі чаїнки однорідного відтінку. Також, якщо є можливість, можна спробувати розкришити чаїнку. Листя хорошого чаю - не кришаться. Підвищена крихкість говорить про те, що чай був просушений двічі або пересушений один раз.

Як визначити якість чаю по упаковці - запах

Аромат хорошого чаю відрізняється, він натуральний. Все, що має яскраві відтінки фруктових і квіткових ароматів - свідчить про використання ароматизаторів. Також аромат хорошого чаю відрізняється легкістю, в ньому не повинно бути запаху заліза, гару і цвілі.

відео дня

Як визначити поганий чай - в домашніх умовах

Цей спосіб, на жаль, не вийде застосувати в магазині, але їм можна скористатися в тому випадку, якщо ви хочете перевірити натуральність вже купленого чаю.

Чай потрібно помістити в холодну воду на кілька годин, натуральний чай не зможе забарвити холодну воду, а при використанні гарячої - дасть їй тільки легкий відтінок. Підроблений чай в свою чергу може заварюватися навіть холодною водою і давати їй насичений відтінок, що вказує на використання барвників.

Також вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти