StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Із чого насправді виготовляють сир пармезан: люди здивовані процесом

23 травня 2024, 02:32
2139
Деякі люди відмовляються від вживання сиру пармезан після того, як дізналися процес його виготовлення.
Із чого насправді виготовляють сир пармезан: люди здивовані процесом
Як виготовляють прамезан / колаж: Главред, фото: unsplash

Сир пармезан - це одним із найулюбленіших сирів гурманів, однак навіть вони почали відмовлятися від цього продукту після того, як дізналися про процес його виготовлення.

Відомо, що сир пармезан - це суміш молока та солі, як і більшість сирів, однак він також виготовляється із тваринного сичужного ферменту, який надходить із четвертої оболонки шлунка тварин. Зазвичай, його отримують у телят, кіз та ягнят. Цей фермент допомагає тварині перетравлювати молоко матері, передає видання Mirror.

Сичужний фермент є важливим інгредієнтом традиційного пармезану, однак це означає, що тварини повинні бути забиті, щоб сировари витягли цю речовину. Тож сир пармезан не вегетаріанський.

відео дня

Пост про виготовлення пармезану у Мережі викликав багато реакцій читачів. Одні були в шоці від відкриття, а інші в розчаруванні через те, що люди не знали, що вони їдять.

Однак відомо, що зараз багато брендів, які виготовляють пармезан тепер використовують штучний сичужний фермент, а не справжній.

"Сичужний фермент не обов’язково має бути тваринного походження, є вегетаріанські варіанти, які працюють однаково. Але це правда, що вам доведеться перевірити це, щоб сказати, що це справді вегетаріанський", - пояснив читач.

Пармезан насправді є захищеним сиром і згідно з італійським та європейським законодавством ця назва є захищеним найменуванням походження.

The Daily Mirror

The Daily Mirror - британська національна щоденна газета у форматі таблоїд та є першим представником таблоїдної журналістики.
Газету заснував Альфред Хармсворт 2 листопада 1903 року. Спочатку Daily Mirror замислювалася як газета для жінок, що видається жінками, і мала стати "віддзеркаленням жіночого життя". Це не принесло успіху, тому Хармсворт вирішив зробити газету кольоровішою і з ширшим колом висвітлюваних питань, пише Вікіпедія.

Більше цікавих новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти