StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Роблять кілька цікавих рухів: як зрозуміти що сниться собаці - зоопсихолог

17 серпня 2024, 20:13
252
Зоопсихолог вважає, що домашні тварини, зокрема собаки, можуть мріяти та бачити сни про те, щоб принести м'ячик або обійнятися з людьми на дивані.
Роблять кілька цікавих рухів: як зрозуміти що сниться собаці - зоопсихолог
Чи можуть собаки бачити сни - як дізнатись, що сниться собаці / Колаж Главред, фото: pexels

Спостерігати за собакою під час сну дуже зворушливо, особливо коли вона починає смикати лапками або видає сонний гавкіт. Цього достатньо, щоб змусити любителів домашніх тварин замислитися, чи сниться їм затишок на дивані, чи ігри в парку, повідомляє Mirror.

Гарвардський клінічний та еволюційний психолог, доктор Дейдра Барретт занурилася в цю цікаву тему в своєму дослідженні, маючи на меті з'ясувати, що може снитися собакам. Згідно з її висновками, цілком ймовірно, що наші чотирилапі друзі, як і люди, бачать сни про те, що відбувається щодня. Це говорить про те, що сни їхніх улюблених господарів цілком можливі.

Доктор Барретт розповіла в інтерв'ю журналу People, що люди бачать уві сні ті ж самі речі, які цікавлять їх вдень, хоча більш візуально і менш логічно.

відео дня

"Немає жодних підстав вважати, що тварини відрізняються від нас. Оскільки собаки, як правило, надзвичайно прив'язані до своїх господарів, цілком ймовірно, що ваш собака мріє про ваше обличчя, ваш запах, про те, як він вас радує або дратує", - зазначає вона.

Доктор Барретт припускає, що коли ми бачимо маленькі посмикування лап наших чотирилапих членів сім'ї, вони можуть мріяти про спринт, тоді як поодинокий гавкіт може вказувати на взаємодію з іншою собакою або людиною уві сні. Вона зазначає, що більшість тварин переживають фази сну, подібні до людських, циклічно змінюючи легкі, глибокі та швидкі стани сну.

Експерти вважають, що, як і люди під час швидкого сну (швидкого руху очей), собаки, ймовірно, теж бачать сновидіння. Людина занурюється у швидкий сон приблизно на 90 хвилині, кожна фаза триває від п'яти до 15 хвилин і з плином ночі стає все довшою.

Доктор Барретт припускає, що власники собак можуть покращити сон своїх пухнастих друзів, забезпечивши їм позитивний досвід протягом дня та безпечне, зручне місце для нічного сну. Але коли мова йде про собачі кошмари, Американський клуб кінологів застерігає від раптового пробудження улюбленця через потенційну агресивну реакцію.

"Не всі людські сни хороші. Ми вважаємо, що собакам теж можуть снитися кошмари. Ці кошмари важко дивитися [...] Як і деякі люди, собаки можуть агресивно реагувати на людину, яка їх будить. Це може бути небезпечно, особливо для дітей", - йдеться у заяві.

Найкращий підхід, за їхніми порадами, - дозволити собаці прокинутися самостійно, а потім запропонувати йому комфорт.

The Daily Mirror

The Daily Mirror - британська національна щоденна газета у форматі таблоїд та є першим представником таблоїдної журналістики.
Газету заснував Альфред Хармсворт 2 листопада 1903 року. Спочатку Daily Mirror замислювалася як газета для жінок, що видається жінками, і мала стати "віддзеркаленням жіночого життя". Це не принесло успіху, тому Хармсворт вирішив зробити газету кольоровішою і з ширшим колом висвітлюваних питань, пише Вікіпедія.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти