StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Що категорично не можна робити при низькому тиску: зверніть увагу перед сном

28 листопада 2023, 17:24оновлено 30 листопада 2023, 13:58
36902
Главред з'ясував, чому небезпечно лягати спати із низьким тиском та як підняти артеріальний тиск в домашніх умовах.
Що категорично не можна робити при низькому тиску: зверніть увагу перед сном
Що не можна робити при низькому тиску - як нормалізувати тиск / Колаж Главред, фото: ua.depositphotos.com

Низький артеріальний тиск, відомий як гіпотензія, може впливати на здоров'я та самопочуття, але не завжди призводить до проблем із сном. Тим не менше, існують деякі можливі причини, чому люди можуть відчувати труднощі зі сном при низькому артеріальному тиску.

Які симптоми низького тиску?

  • Головний біль: Гіпотензія може викликати головний біль або летаргію, що може ускладнювати засинання або впливати на якість сну.
  • Зміни в кровопостачанні мозку: Низький тиск може призводити до зменшення кровопостачання мозку, що може впливати на когнітивні функції, включаючи здатність концентрації та вирішення проблем, що може відбуватися і під час спроби заснути.
  • Відчуття слабкості: Низький тиск може супроводжуватися відчуттям слабкості чи безсилля, що може робити сон менш комфортним.
  • Серцево-судинні проблеми: Якщо низький тиск пов'язаний із серцево-судинними проблемами, такими як аритмії або зниження серцевого ритму, це може впливати на регулювання сну.
  • Стрес та тривога: Саме усвідомлення наявності низького тиску може викликати стрес або тривогу, що також може впливати на здатність засинати.

Якщо вам цікаво більше дізнатись про те, як нормалізувати тиск рекомендуємо наш матеріал: "Чайна ложка в день": фармацевт розповів, чим знизити кров'яний тиск.

За словами кардіолога Наталії Іванюк, артеріальний тиск коливається протягом дня і може знижуватися залежно від багатьох різних факторів, у тому числі від стресу. З фізіологічної точки зору це нормально, адже організм реагує на зовнішні фактори тиском. Вона наводить приклад, коли поточні події можуть впливати на артеріальний тиск.

відео дня

За її словами, коли ввечері вимикається світло, людина, яка не має можливості провести свій вечір позитивно і ефективно - лягає спати раніше, ніж зазвичай. З одного боку, це добре, тому що є можливість поспати довше і виспатися. З іншого боку, знижується фізична активність. Через це організм може відреагувати низьким тиском, пояснює кардіолог.

Для багатьох людей низький тиск (гіпотонія) є нормальним станом, який не впливає на здоров'я.

Якщо цей стан не властивий людині, то чи можна спати при низькому тиску?

Лікарі зазначають, що організм людини під час сну знижує систолічний або діастолічний тиск на 10-20% порівняно з станом неспання.Такий стан вважається нормальним. При цьому відхилення від цієї норми виникають, якщо падіння тиску під час сну відбувається незначно або не відбувається зовсім.

Якщо у вас нетиповий низький артеріальний тиск, вам не слід спати, оскільки це може призвести до:

  • колапсу;
  • інсульту;
  • інфаркту.

Що потрібно робити для нормалізації тиску перед сном?

Для нормалізації артеріального тиску в домашніх умовах необхідно вжити такі заходи:

  • Їжте солону їжу;
  • Пийте багато чистої води;
  • Пийте міцний чай або каву.

Якщо після вжиття заходів щодо підвищення тиску стан не покращується або погіршується, необхідно терміново викликати швидку допомогу.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти