StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Чому обійми зцілюють, а масаж додає розуму: відповідь учених

28 травня 2020, 06:20оновлено 31 травня 2020, 06:59
Учені довели, що дотики часто діють як заспокійливе.
Обійми
Обійми зцілюють, довели вчені / УНІАН

Не важливо, чим володіє людина, які у неї досягнення чи поразки – у певний життєвий момент стає зрозуміло, що для щастя потрібно не так вже й багато.

Кожен приходить до розуміння того, що для щастя потрібна інша людина поруч.

Здивуєтеся, але цю прописну істину змогли довести вчені з Університету Північної Кароліни. Крім того, експерти з'ясували, що людські обійми буквально зцілюють.

відео дня

Сила доторків

Дослідники провели низку експериментів і помітили, що під час дотиків головний біль зменшується, полегшується астма, нормалізується тиск і серцебиття, пише vladtime.

Чому це відбувається?

За словами вчених, річ у психологічному ефекті від дотиків, бо вони часто діють як заспокійливе. Грубо кажучи, під час обіймів мозок отримує сигнал, що людина в безпеці, а це, своєю чергою, "вбиває" занепокоєння і страх.

Щоправда, слід враховувати, що дотики повинні бути доречними. Чим холодніші у вас стосунки, тим стриманіше варто себе поводити. Колегу по роботі або випадкового знайомого досить просто взяти за руку або підтримати за лікоть.

Крім того, обіймаючи близьких людей, хочеться притулитися до них якомога міцніше. Але якщо це робити, коли людина не відчуває потребу в тактильному контакті, користі від нього не чекайте.

Сила масажу

Неймовірно, але факт - дотики однієї людини до іншої приховують ще масу позитивних ефектів. Зокрема, вчені з Університету Майамі експериментальним шляхом довели, що масаж робить людей розумнішими.

Як це працює?

Учені перевірили цю теорію на добровольцях – одразу після масажних процедур їх попросили вирішити математичні завдання. Результати здивували вчених – після масажу люди виконали завдання в рази краще, ніж до масажу. Цей дивовижний ефект можна пояснити наступним чином: масаж сприяє релаксації організму, стрес і тривога знижуються, а отже вони не заважають мислити більш тверезо й простіше зосереджуватися.

читайте такожМедики з'ясували, що здорове харчування шкідливе для мозкуНагадаємо, раніше вчені дізналися, чому 75% мілленіалів самотні. За їх словами, покоління Y одне з перших почало освоювати інтернет, завдяки чому зараз почуває себе абсолютно комфортно як в соцмережах, так і на сайтах знайомств. З одного боку, люди отримали можливість вибрати людину максимально близьку за інтересами. З іншого боку, це і є негатив – річ у тім, що приблизно 70% мілленіалів, навіть коли знаходять таких людей, відмовляються продовжувати реальне спілкування, бо звикли отримувати емоції через екран монітора. Монітор – ось і все, що їм потрібно.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти