StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Мало хто знає чим корисний борщ: несподівана відповідь просто вб'є наповал

7 червня 2024, 13:38оновлено 10 червня, 11:25
2353
Які вітаміни дає борщ - чим корисний борщ із буряка, шеф-кухар розкрив усю правду.
борщ
Користь борщу з буряком / Колаж: Главред, Фото: скріншот, Pixabay

Серед безлічі супів особливе місце посідає борщ - він є однією з головних страв на столах багатьох сімей. Більшість пам'ятає смак борщу просто з дитинства, проте не всі замислюються над тим, яку користь для організму він несе.

Відомо, що борщ - рідка страва, яка вариться з різноманітних овочів і має безліч варіантів приготування. Як зазначає декан факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК Національного університету біоресурсів і природокористування Лариса Баль-Приліпко, це основна перша страва української кухні, яку готують у всіх її регіонах і яка набула міжнародного визнання.

Читайте наш матеріал "Що робити, якщо пересолений суп: 3 способи врятувати обід".

Національний університет біоресурсів і природокористування України

Є провідним вищим аграрним навчальним закладом України. Історія бере свій початок від сільськогосподарського відділення, відкритого 1898 року. НУБіП - один із провідних закладів освіти, науки та культури. У 3-х навчально-наукових інститутах і 13-ти факультетах базового закладу та в 10-ти відокремлених підрозділах регіональних вищих навчальних закладах І-ІІІ рівнів акредитації навчається понад 26 тис. студентів і понад 600 аспірантів, докторантів і здобувачів.

Що таке борщ і з чого готують

Особливість борщу в тому, що це універсальна страва, яка добре доповнює будь-який стіл і чудово підходить до інших страв. Залежно від способу приготування та подачі він відрізняється за густотою та температурою і може бути:

  • пісний або м'ясний;
  • червоний, білий або зелений;
  • з додаванням локальних компонентів або без них.

У чому користь борщу

Цей суп має збалансований склад інгредієнтів, що допомагає правильній роботі шлунка і печінки. До складу борщу входить капуста, де містяться вітаміни групи В, вітамін С, K і U. А якщо ви їсте борщ із буряком, тоді забезпечуєте себе азотом і бетаїном, речовинами, які буквально налаштовують правильну роботу кишківника.

Что за блюдо борщ?

Борщ - українська рідка страва, яка вариться з рубаного буряка, капусти з додаванням картоплі, квасолі та різних приправ, повідомляє "Вікіпедія".

Чим корисний борщ для організму людини

Серед продуктів, які використовуються під час приготування борщу, багато овочів. А в них міститься велика кількість клітковини. Саме вона відповідальна за нормалізацію травлення, прискорення обміну речовин і зниження рівня холестерину. Важливий елемент борщу - це морква, яка багата на бета-каротин. Цей антиоксидант буквально знижує процес старіння людини, а часник і цибуля, які вживаються разом із борщем, насичують організм корисними ефірними оліями, фітонцидами, мікроелементами та вітамінами.

Чим корисний борщ із буряка

Дієтологи виділяють одразу кілька основних корисних властивостей борщу. Серед них:

  • виведення з організму зайвої рідини та зайвого холестерину;
  • зниження рівня і розчинення каменів у жовчному міхурі;
  • поліпшення роботи серцевого м'яза та розширення судин;
  • посилення чоловічої потенції.

Дивіться відео - секрет ідеального борщу:

Більше новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти