StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Ось, що буде якщо поставити теплий суп в холодильник: несподівана відповідь

11 лютого 2024, 17:41оновлено 12 лютого, 16:10
Експерт поділилася своїм способом зберігання залишків їжі в холодильнику.
Ось, що буде якщо поставити теплий суп в холодильник: несподівана відповідь
Чи можна ставити теплу їжу в холодильник - що робити із гарячою їжею / Колаж Главред, фото: скріншот із відео

Багато хто вважає, що з точки зору гігієни правильним буде почекати, поки їжа охолоне протягом години або близько того, а потім покласти її в холодильник, щоб розігріти на наступний день.

Однак мадам Піт, експерт з гігієни, розвінчала це переконання у відео для Tik-Tok, яке вона підписала: "Правда чи ні: Чи безпечно ставити теплі залишки їжі в холодильник? Давайте обговоримо", пише Mirror.

"Правда чи ні, що зберігання теплої їжі в холодильнику може спричинити появу бактерій?", - запитала вона, продовжуючи: "Моя свекруха завжди казала: "Не клади їжу в холодильник, дай їй охолонути, інакше в ній заведуться бактерії". І знаєте що? Вона помилялася", - наголошує експерт.

відео дня

Якщо вам цікаво дізнатись більше про те, які продукти можна або не можна ставити до холодильника, рекомендуємо наш матеріал: Зіпсуються самі і зламають техніку: що не можна зберігати в холодильнику.

Вона вказує на те, що чим швидше ви поставите залишки страви до холодильника, тим це краще для продовження терміну зберігання іжі.

Дивіться відео про те, чи можна ставити теплу їжу до холодильника:

"Ви повинні класти їжу в холодильник теплою. Чим швидше ви її туди покладете, тим краще. Єдина хитрість полягає в тому, щоб переконатися, що вона знаходиться в неглибокому посуді - не ставте в холодильник велику гігантську тарілку, тому що вона буде довше охолоджуватися. Але цілком прийнятно ставити в холодильник теплу їжу. Насправді, не залишайте їжу на столі. Якщо ви залишили її більше, ніж на дві години, ви можете з таким же успіхом викинути її у смітник", - робить висновок експерт із гігєни.

Підтримуючи твердження мадам Піт, Зої Аджей, старший викладач з гостинності в Інституті гостинності та туризму UEL вказана на те, що залишки їжі не можна залишати при кімнатній температурі більше ніж на 1 годину.

"Згідно з правилами безпеки харчових продуктів, необхідно дати гарячій їжі охолонути, перш ніж класти її в холодильник. Її не можна залишати при кімнатній температурі більше ніж на одну годину", - наголошує вона.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти